Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Εκδόσεις
Γενικά
Επικοινωνία
 
Κατηγορίες Τίτλων
Βιβλία
Ταινίες Dvd
Βιβλία

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ


(Λαογραφία)
Η έκδοση του παρόντος βιβλίου συνδέεται με το Γάμο δύο ανθρώπων που πιστεύουν στον ανυπέρβλητο θεσμό της Οικογένειας και επέλεξαν την Μάνη, λόγω καταγωγής αλλά και ελεύθερης επιλογής, για να ξετυλίξουν εδώ την ούτως ή άλλως συναρπαστική περιπέτεια της κοινής τους ζωής. Με αφορμή το γεγονός, και επειδή ο δικός τους γάμος όπως και οι λίγοι γάμοι που λαμβάνουν χώρα στην Ταινάρια χερσόνησο πολύ απέχουν πια από τον παραδοσιακό μανιάτικο γάμο όπως γινόταν πριν 30, 50, 100 ή και 200 χρόνια στα χωριά μας, συνέλεξαν τα κείμενα που ακολουθούν και αφορούν ήθη, έθιμα και άλλα στοιχεία του τοπικού γάμου και των περί αυτού - πριν, κατά και μετά - δρωμένων. Κείμενα περιηγητών, λαογράφων, συγγραφέων ή άλλων λογίων που όλα μαζί μάς δίνουν τις χαρακτηριστικές εικόνες άλλων εποχών, ένα όμορφο μπουκέτο
πληροφοριών για την πολυποίκιλη κληρονομιά της Μάνης. Διαφοροποιήσεις πολλές και ξεχωριστά στοιχεία κατά χωριό και έτος, καθιστούν τον μανιάτικο γάμο αντικείμενο εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Κοντά σ αυτά: τραγούδια του γάμου, σάτιρες και αστείες διηγήσεις, προικοσύμφωνα στην Έξω και Κάτω Μάνη, ακόμη και τοπικά γαμήλια εδέσματα!
...Κι ας βρεθούν κάποιοι πιο τολμηροίγια να ζωντανέψουν και στις μέρες μας «την χαρά» της παλιάς Μάνης, τον παραδοσιακό μανιάτικο γάμο.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Συγγραφείς, Μανιάτες και μη, που ανθολογούνται στην παρούσα συλλογή - πρόθυμα και ευγενικά παραχωρούντες τις σχετικές μελέτες και τα κείμενα τους. Ευχαριστούμε επίσης τους\τις Συμπατριώτες\-τισσες που μάς έδωσαν για χρήση το ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό.
Ξεχωριστά τέλος Ευχαριστούμε τον καλό μας φίλο μανιατόγαμπρο Ντόναλντ - Γεώργιο Μακφαίηλ για την πολύτιμη βοήθεια του στην επιμέλεια των κειμένων.

Μάνη, Σάββατο 1η Μαΐου 2004
Γεώργιος Π. Δημακόγιαννης
Ευαγγελία Α. ΚαλογερόγιαννηΤιμή: 5,00€

 
 
   
Άλλα βιβλία:
Σελ. 1 από 7

250 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠO ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΖΑΧΑΡΙΑ
Εκδηλώσεις και ενέργειες που έγιναν στη ΒΑΡΒΙΤΣΑ στο ΛΥΓΕΡΕΑ στη ΣΠΑΡΤΗ και στη ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΜΑΚΦΑΙΗΛ

590 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΟΣ

PICTURE BIBLE OF MANI
A Unique & wide national museum

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΛΙΤΗΣ

PIRACY IN THE MEDITERRANEAN
The Maniot Pirates

KARIZONI KATERINA, GOURGOURINIS LEONIDAS, GIANOPOULOS HARIS

ΑΓΡΑΦΟ ΔΙΚΙΟ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ

 
< προηγούμενη    1 2 3 4 5 6 7    επόμενη >