Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Επικαιρότητα
Νέα
Εκδηλώσεις
Διάφορα
Νέα
Οι συνδυασμοί στους δύο μανιάτικους δήμους (Νέα)
19/10/2010

Το «τοπίο» ξεκαθαρίζει αναφορικά με τα ψηφοδέλτια και τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και στους δύο «δικούς μας», νέους, «Καλλικρατικούς» Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Μάνης.

- Στον Δήμο Ανατολικής Μάνης (Δήμος που προήλθε από την ενοποίηση των Δήμων Σμήνου, Γυθείου, Οιτύλου και Ανατολικής Μάνης, με έδρα το Γύθειο, ιστορική έδρα την Αρεόπολη και 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο), η εικόνα έχει ως εξής: Δύο από τους τέσσερεις εν ενεργεία Δημάρχους των καταργηθέντων «Καποδιστριακών Δήμων», οι Κυριάκος Μιχαλολιάκος (Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, Κότρωνας) και Πέτρος Ανδρεάκος (Δήμαρχος Οιτύλου, Αρεόπολη), είναι επικεφαλής νέων εκλογικών συνδυασμών για το διευρυμένο Δήμο. Υποψήφιοι Δήμαρχοι θα είναι επίσης οι: Αντώνης Καλαντώνης (επιχειρηματίας, από Αρεόπολη) και Γιάννης Τζεφεράκος (γεωπόνος, Διευθυντής ΑΤΕ Σπάρτης και επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δ.Σ. του Δήμου Ανατ. Μάνης). Ξεχωριστό ψηφοδέλτιο με την επωνυμία «Λαϊκή Συσπείρωση» «κατεβάζει» το ΚΚΕ με επικεφαλής τον πολιτικό μηχανικό Ηλία Γεωργαράκο (από τον Πλάτανο\Λίμπερδο Γυθείου).

- Στον Δήμο Δυτικής Μάνης (Δήμος που προήλθε από την ενοποίηση των Δήμων Αβίας και Λεύκτρου, με έδρα την Καρδαμύλη και 21μελές Δημοτικό Συμβούλιο) η εικόνα έχει ως εξής: και οι δύο νυν Δήμαρχοι των υπό κατάργηση «Καποδιστριακών Δήμων», ο Γιάννης Μαραμπέας (Δήμαρχος Λεύκτρου, Καρδαμύλη) και ο Παναγιώτης Μπασάκος (Δήμαρχος Αβίας, Κάμπος) θα είναι επικεφαλείς συνδυασμών για το νέο Δήμο Δυτικής Μάνης. Το νέο Δήμο διεκδικούν επίσης ως υποψήφιοι Δήμαρχοι και οι: Δημήτρης Γιαννημάρας (συντ. καθηγητής φυσικός, από την Πλάτσα, διευθυντής του γραφείου του αείμνηστου Μανιάτη, πρώτου αιρετού Νομάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Φωτέα) και ο καθηγητής Μ.Ε. Κώστας Λαμπρινέας (από το Εξωχώρι Λεύκτρου) με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ.

Για τις Περιφερειακές εκλογές, και το 51μελές αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (με τους Νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας και έδρα την Τρίπολη, Περιφερειακό Συμβούλιο στο οποίο η Λακωνία θα εκπροσωπηθεί με 8 και η Μεσσηνία με 14 συμβούλους), οι κύριοι «μονομάχοι» έχουν πάρει θέση: Δημήτρης Δράκος (νυν Νομάρχης Μεσσηνίας, πρόεδρος ΕΝΑΕ) με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας και Πέτρος Τατούλης (τ. βουλευτής Αρκαδίας και τ. υφυπουργός Πολιτισμού), ανεξάρτητος, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Στις Περιφερειακές εκλογές για την Πελοπόννησο ξεχωριστά ψηφοδέλτια θα έχει το ΚΚΕ με επικεφαλής τον οικονομολόγο Νίκο Γόντικα («Λαϊκή Συσπείρωση»), οι Οικολόγοι Πράσινοι με επικεφαλής τον περιβαντολόγο Λάμπρο Μπούκλη, ο Συνδυασμός «Εθνική Συσπείρωση» με τον Θεόδωρο Σαμπαζιώτη (και τη στήριξη της «Χρυσής Αυγής») κ.ά.