Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Επικαιρότητα
Νέα
Εκδηλώσεις
Διάφορα
Νέα
Προεκλογικός «πυρετός» στους δύο μανιάτικους δήμους! (Νέα)
6/8/2010

Παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση στη χώρα μας, είμαστε όλοι έτοιμοι και σε …εκλογική φόρμα και τροχιά, για την ανάδειξη των νέων Αυτοδιοικητικών Αρχών, στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.
Στους δύο νέους, μανιάτικους «Καλλικρατικούς Δήμους», Ανατολικής και Δυτικής Μάνης, το θερμόμετρο ανεβαίνει σιγά-σιγά, με «δηλώσεις υποψηφιοτήτων» και ποικίλες συναντήσεις και διαβουλεύσεις. Οι πληροφορίες της «Αδούλωτης Μάνης» είναι οι ακόλουθες:

- Στον Δήμο Ανατολικής Μάνης (με έδρα το Γύθειο, ιστορική έδρα την Αρεόπολη και 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο), η εικόνα της «αφετηρίας» έχει ως εξής: Δύο από τους τέσσερεις εν ενεργεία Δημάρχους των καταργηθέντων «Καποδιστριακών Δήμων», οι Κυριάκος Μιχαλολιάκος (Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, Κότρωνας) και Πέτρος Ανδρεάκος (Δήμαρχος Οιτύλου, Αρεόπολη), φέρονται επικεφαλής νέων εκλογικών συνδυασμών για το διευρυμένο Δήμο. Υποψήφιοι Δήμαρχοι σύμφωνα με πληροφορίες μας θα είναι και οι: Ανθή Μπαλιτσάρη (δικηγόρος, από Γύθειο, επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δ.Σ. του Δήμου Γυθείου), Αντώνης Καλαντώνης (επιχειρηματίας, από Αρεόπολη, διαβάστε συνέντευξή του στη σελ. 12), Παναγιώτης Τσιριγώτης (οικονομολόγος - εφοριακός, από Κότρωνα, κάτοικος Γυθείου, πρώην Δήμαρχος Ανατ. Μάνης) και Γιάννης Τζεφεράκος (γεωπόνος, Διευθυντής ΑΤΕ Σπάρτης και επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δ.Σ. του Δήμου Ανατ. Μάνης)

- Στον Δήμο Δυτικής Μάνης (με έδρα την Καρδαμύλη και 21μελές Δημοτικό Συμβούλιο) η εικόνα της «αφετηρίας» έχει ως εξής: Ο ένας εκ των δύο νυν Δημάρχων των καταργηθέντων «Καποδιστριακών Δήμων», ο Γιάννης Μαραμπέας (Δήμαρχος Λεύκτρου, Καρδαμύλη) θα είναι επικεφαλής συνδυασμού για το νέο Δήμο Δυτικής Μάνης. Το νέο Δήμο φέρονται να διεκδικούν ως υποψήφιοι Δήμαρχοι και οι: Δημήτριος Γιαννημάρας (συντ. καθηγητής φυσικός, από την Πλάτσα, διευθυντής του γραφείου του αείμνηστου Μανιάτη, πρώτου αιρετού Νομάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Φωτέα), Παναγιώτης Χιουρέας (τέως Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Λεύκτρου και τ.Κοινοτάρχης Προαστείου) και Νικόλαος Μαραμπέας (συντ. καθηγητής, τ.Περιφερειάρχης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, από το Νεοχώριο Λεύκτρου, τ.Κοινοτάρχης Νεοχωρίου-Στούπας και διευθυντής της εφημερίδας «Μανιάτικη Αλληλεγγύη»)

Τέλος να αναφέρουμε ότι και για τους δύο Δήμους της Μάνης πιθανόν να υπάρξει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος…
Στο επόμενο φύλλο της «Αδούλωτης Μάνης» -που θα κυκλοφορήσει στο τέλος Αυγούστου- θα έχουμε νεότερη ενημέρωση για τους μανιάτικους δήμους, αλλά και ενημέρωση για τις Περιφερειακές εκλογές, για το 51μελές αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (με έδρα την Τρίπολη, όπου η Λακωνία θα εκπροσωπηθεί με 8 και η Μεσσηνία με 14 συμβούλους)