Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Επικαιρότητα
Νέα
Εκδηλώσεις
Διάφορα
Διάφορα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ» ΙΑΤΡΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β. ΛΟΥΚΑΚΟΥ - «Χρωστάμε μόνο στη Μάνη και την Ελλάδα»! (Διάφορα)
11/5/2009

ΕΡ: Πρόεδρε πολλά σενάρια σας θέλουν υποψήφιο με τον ΛΑΟΣ. Τελικά θα συμμετέχετε στις ερχόμενες εθνικές εκλογές;
ΑΠ: Η μοναδική βέβαιη συμμετοχή μου είναι στις Δημοτικές εκλογές του 2010 στον Δήμο Οιτύλου με τον συνδυασμό του Αντώνη Καλαντώνη. Του άξιου Μανιάτη που με έπεισε ότι και θέλει και μπορεί, να οδηγήσει την Μάνη εκεί που της αξίζει.
Όσον αφορά την συμμετοχή μου στις Εθνικές εκλογές με τον ΛΑΟΣ, αυτό θα σήμαινε την αποχώρηση μου από την Ν.Δ.
Όμως όταν έχεις δώσει 35 από τα πιο παραγωγικά σου χρόνια για ένα κόμμα, δεν το εγκαταλείπεις. Εξακολουθώ να πιστεύω στις ιδεολογικές αρχές της Ν.Δ. Αυτές που έχουν ξεχάσει ή αλλοιώσει οι σημερινοί κοινοβουλευτικοί λαθρεπιβάτες της.
Αυτό όμως σημαίνει ότι δεν θα μου στερήσει κανένας το δικαίωμα να εκφράζω την γνώμη μου ή και την αντίθεση μου με τις τακτικές και τις πολιτικές τους όταν έχουν αντικοινωνικό ή αντιλαϊκό χαρακτήρα.
Γι’ αυτό όμως την ευθύνη φέρουν οι σημερινοί πολιτικάντηδες που έχουν παρεισφρύσει στους κόλπους της παράταξης και απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων. Δημιούργησαν ένα ιδεολογικό μωσαϊκό και θόλωσαν τον Εθνικό - Κοινωνικό χαρακτήρα της παράταξης, με αποτέλεσμα να ταξιδεύουμε χωρίς πυξίδα σε ωκεανούς κρίσης.

ΕΡ: Πιστεύετε ότι δικαιούσθε να εκφράζετε διαφορετική άποψη ή να διαφωνείτε;
ΑΠ: Το δικαίωμα μου αυτό είναι αναφαίρετο και το έχω κερδίσει με αγώνες, θυσίες και προσωπικό κόστος. Ποτέ δεν ζήτησα ανταποδοτικά οφέλη για τους αγώνες μου, όπως έγινε με πολλούς από τους σημερινούς βουλευτές που το σύστημα με ευκολία παρήγαγε και υποχρέωση δική μας είναι να τους αποβάλλουμε.

ΕΡ: Κατά την πολυετή παρουσία σας στην Μάνη έχετε έρθει πολλές φορές σε μετωπική σύγκρουση με το χώρο στον οποίο ανήκετε…
ΑΠ: Ο μοναδικός χώρος στον οποίο νοιώθω ότι ανήκω είναι η Ελλάς.
Η Ελλάς για μένα είναι πάνω από κόμματα. Είναι αλήθεια ότι έχω συγκρουσθεί και αν χρειασθεί θα το ξανακάνω με κυβερνητικές πολιτικές όταν πιστεύω ότι θίγουν εθνικά συμφέροντα αλλά κυρίως της ιδιαιτέρας πατρίδας μου, της Μάνης.
Η Μάνη δεν χρωστάει σε κανέναν και της χρωστάμε όλοι.

ΕΡ: Για τους σημερινούς πολιτικούς έχετε εκφράσει πολλές φορές απόψεις που τους έχουν δυσαρεστήσει. Σας έχουν απογοητεύσει;
ΑΠ: Σε απογοητεύει κάποιος στον οποίο έχεις πιστέψει. Εγώ ποτέ δεν πίστεψα σε ανθρώπους που χρησιμοποίησαν την πολιτική με σκοπό την κοινωνική τους καταξίωση και την οικονομική τους εξασφάλιση.
Οι βουλευτές στην Λακωνία και ιδιαίτερα στην Μάνη, δυστυχώς εμφανίζονται σαν ψηφοσυλλέκτες. Δεν έχουν επαφή με τον κόσμο και τα προβλήματα του παρά μόνον τις παραμονές των εκλογών. Μας θέλουν για παλαμοκρούστες στην αρχή και για συνηγόρους υπεράσπισης στην συνέχεια, για την ανεπάρκεια τους.

ΕΡ: Να υποθέσουμε ότι ανήκετε στον λεγόμενο «μεσαίο χώρο» ;
ΑΠ: Ξεκάθαρα ΟΧΙ. Ο μεσαίος χώρος είναι ένα εφεύρημα για προσέλκυση ψηφοφόρων του παραδοσιακού κέντρου. Αυτό όμως μου δίνει την εικόνα κάποιου που έχει το ένα πόδι στην αριστερή βάρκα και το άλλο στην δεξιά. Εγώ πατάω στέρεα στην δεξιά. Αφήνω τις αποκλίνουσες συμπεριφορές σε άλλους.

ΕΡ: Ιδρύσατε τον «Πατριωτικό Σύνδεσμο Λακωνίας». Τι σας έκανε να προχωρήσετε σε μία τέτοια κίνηση;
ΑΠ: Τα μηνύματα από όλη την Λακωνία για την ανάγκη δημιουργίας ενός Πατριωτικού υπερκομματικού χώρου που θα στεγάσει ανθρώπους με εθνική συνείδηση, φιλοπατρία και αποφασισμένους για αγώνα. Ίσως ακούγεται παρωχημένο αλλά πέρα από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της, η πατρίδα μας, η θρησκεία και η οικογένεια διέρχονται κρίση. Μια κρίση για την οποία οι υπεύθυνοι με τις κοντόφθαλμες πολιτικές τους δεν δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον.
Πατριωτικοί Σύνδεσμοι πρέπει να δημιουργηθούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Ο κόσμος έχει ανάγκη από συσπείρωση. Αυτή είναι η άμυνά μας απέναντι στους ολετήρες της παγκοσμιοποίησης.
Για να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στην Ελλάδα και όχι σε αποικία της Αλβανίας ή του Αφγανιστάν. Σε λίγα χρόνια θα φθάσουμε σε σημείο να είμαστε μειονότητα στην πατρίδα μας.
Και οι πολιτικάντηδες θα εξακολουθούν να ευχαριστούν τους λαθρομετανάστες που επέλεξαν την Ελλάδα για να αποικήσουν.

ΕΡ: Για τους συμπατριώτες μας έχετε κάποιο μήνυμα;
ΑΠ: Όλοι μαζί στον αγώνα για μια Ελλάδα που μας αξίζει.
Όλοι μαζί για την Ελλάδα του Αύριο.
Ψηλά λοιπόν τις σημαίες. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ!