Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Επικαιρότητα
Νέα
Εκδηλώσεις
Διάφορα
Διάφορα
ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ… (Διάφορα)
5/5/2009

Κάθε Τετάρτη, 7-8 μμ, ο Γιάννης Κοφινάς παρουσιάζει στο τηλεοπτικό σταθμό Αττικής ΤΗΛΕΦΩΣ (κανάλι 54 Υμηττού, 35 Πάρνηθας) ανθρώπους, ιδέες, και γεγονότα από το χώρο της φύσης με οπτικοακουστικό υλικό (ταινίες, φωτογραφίες) του προσωπικού του αρχείου και των φιλοξενούμενων. Εξερευνήσεις και των πιο απόμακρων μυστικών της από ταξίδια, βουνά, σπήλαια, ποτάμια, φαράγγια, χλωρίδα, πανίδα, βιότοπους κλπ.
Αναφορές, ανάδειξη, προβολή και προστασία αυτών με προβληματισμούς και λύσεις. Εύκολη για πολλούς η τεχνική για μυημένους πρόσβαση στη φύση και τις ομορφιές της από την αναζήτηση του υγειϊνιστικού τρόπου ζωής στο περιβάλλον, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι για τον άνθρωπο.
Ειδήσεις από το χώρο της φυσιολατρίας και των φορέων που την εκπροσωπούν, όπως ορειβατικοί, σπηλαιολογικοί κλπ οι οποίοι θα έχουν και την δυνατότητα με την άμεση επαφή με τους ενδιαφερόμενους στο χώρο αυτό ζωντανά από το κανάλι, να αναδείξουν και να προβάλλουν τη δράση τους.
Στην πρωταρχική εκπομπή της 8/4/2009 ο Γιάννης Κοφινάς φιλοξένησε τον δρ. Κωνσταντίνο Μερδενισιάνο επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της ΕΠΕΑΝ με κύριο θέμα την «ιστορία της σπηλαιολογίας».