Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 4
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 4
Ιούλιος - Σεπτέβριος 2000
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα
Το περιοδικό μας απ' το τεύχος αυτό εγκαινιάζει ένα νέο τρόπο παρουσίασης θεμάτων με τη μορφή ενθέτου με ενιαία θεματολογία. Σε άλλο τύπο χαρτιού, 16σέλιδο, παρουσιάζουμε - με την πνευματική συμβολή εκλεκτών συμπατριωτών μας - "τη Λαμπρή της Μάνης" (γιατί για μας τους Έλληνες και τους Μανιάτες το "Πάσχα" μόνο ως Λαμπρή μπορεί να εννοηθεί). Σήμερα που μέσα σ' ένα πνευματικό και κυρίως ηθικό χάος παραδέρνει ο κόσμος όλος η ουσιαστική στροφή στα "καθ' ημάς" δεν μπορεί παρά να αποτελεί οδό ελπίδας και προοπτική αναγέννησης, προσωπικής και συλλογικής.

Σ' αυτό το νέο μας εγχείρημα καθοριστική στάθηκε η συνδρομή των ευαίσθητων όσο και εκλεκτών συμπατριωτών μας Παν. Γεννηματά και Ηλ. Τσοτάκου της νέας Ελληνικής Τράπεζας OMEGA BANK και της OMEGA ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Στόχος μας είναι πάντα να επιδιώκουμε το καλύτερο και να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη σας. Παρακαλούμε δε, να έχουμε την κατανόησή σας για το γεγονός της αργοπορίας δημοσιεύσεως κάποιων διαχρονικών κειμένων - συνεργασιών σας: Κυριολεκτικά έχουμε κατακλυσθεί από αξιόλογη ύλη που θα αξιοποιείται σταδιακά σε κάθε τεύχος μας.

Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε τη μεγάλη, ετήσια έκθεση εσωτερικού τουρισμού "Τουριστικό Πανόραμα" (που έγινε στον ΟΛΠ Πειραιά, 12-15 Απριλίου 2002). Δυσάρεστη έκπληξη ήταν το γεγονός, ότι η Μάνη (Μέσα, Κάτω και Έξω, Μεσσηνιακή και Λακωνική) δεν βρέθηκε σε ένα περίπτερο προβολής, αλλά αποσπασματικά κάποιοι Δήμοι προσπάθησαν για τη δική τους προβολή, με αμφίβολο βέβαια αποτέλεσμα. Εμείς ως περιοδικό θα ευχηθούμε αλλά και θα επιδιώξουμε να 'ναι η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό - η Ενότητα και η Αλληλεγγύη όλων των Μανιατών είναι ο μόνος δρόμος και για τη σωστή προβολή και για την ανάδειξη που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Γι' αυτό όπου και όπως μπορούμε, πρέπει να βρεθούμε κάτω απ' την ίδια ομπρέλα.