Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 43
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 43
Απρίλιος - Ιούνιος 2010
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα

Με χρονική καθυστέρηση κυκλοφορεί το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας. Καθυστέρηση που δεν συνδέεται όμως με ολιγωρία ή αδιαφορία, αλλά με φόρτο εργασίας και δραστηριότητας που συνδέεται με την πατρώα γη μας!
Από τη μια η συμμετοχή μας στις δύο μεγάλες εκθέσεις βιβλίου, της Αθήνας και του Πειραιά, όπου για μια ακόμη χρονιά αναδείξαμε και προβάλλαμε ποιοτικά τη Μάνη στους χιλιάδες επισκέπτες των εκθέσεων, στο Ζάππειο και το Πασαλιμάνι. Η «Αδούλωτη Μάνη» ήταν ο μοναδικός εκδοτικός οίκος της ελλαδικής περιφέρειας, αφού όλοι οι άλλοι συμμετέχοντες εκδότες είχαν έδρα την Αθήνα και το Λεκανοπέδιο και κάποιοι λίγοι τη Θεσσαλονίκη. Στην έκθεση της Αθήνας συμμετείχε και ο Σύλλογος Εκδοτών Κύπρου, με επιδότηση του Κυπριακού Υπουργείου Πολιτισμού. Εμείς, χωρίς καμία βοήθεια από πουθενά, βρεθήκαμε στις εκθέσεις παρά το υψηλότατο κόστος συμμετοχής, και μόνο όποιος αντιλαμβάνεται και είναι καλόπιστος παρατηρητής μπορεί να κατα-νοήσει το μέγεθος της (μονοπωλιακής) διαφήμισης του Τόπου μας. Και μάλιστα σε μια εποχή κρίσης και απίστευτης οικονομικής ύφεσης, με το «τουριστικό προϊόν» να δοκιμάζεται βάναυσα, «προϊόν» που στη Μάνη είναι σχεδόν …«μονοκαλλιέργεια» τα τελευταία χρόνια και απασχολεί σχεδόν το σύνολο των κατοίκων της, των στερνών φρουρών της Μάνης. Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι αν τελειώσει αυτό το «προϊόν», θα δυναμιτίσει το παρόν και το μέλλον των Συμπατριωτών μας εκεί, και η Μάνη μας θα καταλήξει σύντομα σε χέρια «επενδυτών» και …λαθρο-μεταναστών! Η ευθύνη όλων είναι μεγάλη, άσχετα αν οι τοπικές μας αρχές και οι ποικίλοι εκπρόσωποί μας δεν φαίνεται να δείχνουν διάθεση για δράση και ενεργοποίηση…
Από την άλλη μια πλούσια εκδοτική δραστηριότητα που, εκτός της μηνιαίας εφημερίδας «Αδούλωτη Μάνη», περιλαμβάνει πολλές νέες εκδόσεις βιβλίων, για τις οποίες θα βρείτε πληροφορίες και περιλήψεις στις σελίδες του παρόντος τεύχους. Αισθανόμαστε διπλά ευτυχείς που πέρα από τα «δικά μας» μανιάτικα βιβλία και πολλά άλλα βιβλία, από άλλους εκδότες ή συγγραφείς, έρχονται να ανιχνεύσουν πτυχές της μεγάλης και απαράμιλλης κληρονομιάς της Μάνης. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι νέοι ή παλιοί λογοτέχνες γράφουν μυθιστορήματα παίρνοντας το Μύθο τους από την Ταινάρεια χερσόνησο. Η γενική κρίση δεν φαίνεται προς το παρόν να επηρεάζει την πνευματική ανθοφορία της Μάνης κι αυτό μας ικανοποιεί αφάνταστα!
Θεωρήσαμε επιβεβλημένο να ασχοληθούμε διεξοδικά με τις νέες εκδόσεις για τη Μάνη, γιατί αυτό επιτάσσει η πνευματική και πολιτιστική μας αποστολή. Αλλά δεν μείναμε εκεί! Αναδεικνύουμε με τη βοήθεια εκλεκτών συνεργατών μας και θέματα που σίγουρα δεν θα βρείτε σε άλλα έντυπα του Τόπου μας. Αυτά κάνουν το περιοδικό μας να ξεχωρίζει.
Με τη δική σας στήριξη είναι σίγουρο ότι θα περάσουμε χωρίς προβλήματα ή απώλειες τον κάβο της κρίσης! Τούτη η φωνή δεν πρέπει να σιγήσει. Κι αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…
Το περιοδικό μας στην 9ετή εκδοτική του πορεία έχει αναδείξει πλήθος θέματα και πρόσωπα του Τόπου μας, που κάνουν κάτι διαφορετικό στη ζωή τους. Σ’ αυτό το πλαίσιο είχαμε παρουσιάσει στο περιοδικό μας με εκτενή αφιερώματα και την εξαιρετικά δραστήρια Μανιατοπούλα, αθλήτρια και επιχειρηματία, Έρρικα Πρεζεράκου, από το Νιοχώρι Γυθείου. Η πανέμορφη Έρρικα είναι η μεγάλη νικήτρια σε γνωστό τηλεοπτικό διαγωνισμό χορού στον τηλεοπτικό δίαυλο του ΑΝΤ1! Δεν παρέλειψε μάλιστα μαζί με τον νεαρό Μανιάτη «δάσκαλό της», επαγγελματία χορευτή, Θοδωρή Παναγάκο (από τον Κότρωνα), το βράδυ της νίκης τους να ζητωκραυγάσουν και για την ιδιαίτερη πατρίδα μας. Ζήτω η Μάνη!