Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 42
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 42
Ιανουάριος - Μάρτιος 2010
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΜΑΝΗ! Ο «Καποδίστριας II» έγινε ...«Καλλικράτης», για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Οι όπου γης Μανιάτες, οι Δήμοι, οι Σύλλογοι, μεμονωμένα πρόσωπα, επιφανείς Μανιάτες και φιλοΜανιάτες, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ από κοινού, μετά 73 χρόνια του ανιστόρητου διοικητικού διαχωρισμού της Μάνης, με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, την δικαίωση του Τόπου μας και (επιτέλους) τον οφειλόμενο σεβασμό της Πολιτείας: Οι έξι μανιάτικοι Δήμοι -Αβίας, Λεύκτρου, Οιτύλου, Ανατολικής Μάνης, Γυθείου, Σμήνου- και τα δύο Δημοτικά Διαμερίσματα Βέργας και Μικρής Μαντίνειας (του Δήμου Καλαμάτας) ξανά μαζί...
Χωρίς δισταγμούς λοιπόν, χωρίς αμφιταλαντεύσεις, χωρίς υπαναχωρήσεις: ΔΗΜΟΣ (ΕΝΙΑΙΑΣ) ΜΑΝΗΣ! Και το περιοδικό μας ενώνει τη φωνή του στην ιστορική κι ανεπανάληπτη αυτή ευκαιρία για τη Μάνη μας.

Οι ποικίλες δραστηριότητές μας συνεχίζονται και σε καιρούς οικονομικής κρίσης, με επικείμενη έκδοση πέντε νέων μανιάτικων βιβλίων (για τα οποία θα πληροφορηθείτε σύντομα), αλλά και συνεχή διαφήμιση, προώθηση και ανάδειξη του Τόπου μας σε κάθε ευκαιρία. Τελευταία ...εξόρμησή μας η Γ Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων στην Αθήνα (Μετρό Συντάγματος), 1 με 4 Μαρτίου 2010! Στην Έκθεση πήραν μέρος δεκάδες επιχειρήσεις και παραγωγοί της Λακωνίας και της Μάνης μας και έγινε προβολή και πώληση τυποποιημένων τοπικών προϊόντων. Η συμμετοχή και φέτος ήταν πολύ μεγάλη. Για πρώτη φορά συμμετείχε και ο εκδοτικός οίκος «Αδούλωτη Μάνη» εκπροσωπώντας ουσιαστικά με ξεχωριστό περίπτερο το μανιάτικο και λακωνικό βιβλίο!
Η Έκθεση/καταξιωμένος θεσμός οργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας, την Τ.Ε.Δ.Κ. Λακωνίας, το Επιμελητήριο Λακωνίας και τη «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» του Δήμου Οινούντος.

Το περιοδικό της Μάνης, το περιοδικό του οποίου ένα ακόμη τεύχος κρατάτε στα χέρια σας, συνεχίζει την πορεία του, με πολλά σύννεφα στον ορίζοντα της οικονομικής του επιβίωσης. Ποιό θα 'ναι το μέλλον του άγνωστο... Έχουμε εγκατασταθεί σ' ένα υψηλό κόστος έκδοσης και δεν είμαστε διατεθειμένοι για εκπτώσεις στην ποιότητά του. Όπως δεν κάνουμε εκπτώσεις και στην ποιότητα της ύλης του! Εργασίες που δημοσιεύονται στο περιοδικό δεν είναι εύκολο να βρείτε σε άλλο έντυπο του τόπου μας ή στην ευρύτερη περιοχή, θα αναφερθούμε μόνο στην πολυσέλιδη έρευνα του συνεργάτη μας γενεαλόγου Άρη Πουλημενάκου για την οικογένεια - πατριά Τσαρπαλή, από την Κάτω Μάνη, ή τις εργασίες, από σημαντικές αρχειακές πηγές, του ζεύγους Κώστα και Ευαγγελίας Δρογκάρη. Αυτά και πολλά άλλα στο τεύχος αυτό... Ένα περιοδικό που όμοιό του δεν θα βρείτε σχεδόν πανελληνίως.
Θα κερδίσουμε όμως την μάχη της επιβίωσής του; Με τη δική σας Βοήθεια ίσως... Με την βοήθεια που μας στήριξε και μας έδωσε φτερά τα εννέα χρόνια που πέρασαν!
Με τέτοιες σκέψεις Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Χαρούμενη Λαμπρή, χρόνια πολλά και καλά!