Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 39
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 39
Απρίλιος - Ιούνιος 2009
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα

Το περιοδικό μας κάνει μια ακόμα βουτιά στην τεράστια κληρονομιά της Μάνης! Κείμενα διαχρονικά, εργασίες μοναδικές και άρθρα που μας εμπιστεύονται σπουδαίοι εργάτες της έρευνας και της μελέτης του Τόπου μας. Ένα υλικό που θα χανόταν στην απεραντοσύνη του .σύμπαντος, αν δεν έβλεπε το φως της δημοσιότητας στις σελίδες του περιοδικού μας. Το 'χουμε ξαναπεί: είμαστε περήφανοι και απολύτως ικανοποιημένοι για ό,τι διασώζουμε στις σελίδες που ακολουθούν...
Σ' αυτό το τεύχος λοιπόν δύο σπουδαίες εργασίες Μανιάτες και Βαλκανικοί πόλεμοι η μία, Μανιάτες μετανάστες στην Αμερική η άλλη. Και ακολουθούν Μανιάτες στα Κύθηρα, αλλά και παρουσίες προσωπικοτήτων που λένε (...και κάνουν) πολλά: ο Αντώνης Αντωνάκος (φιλόλογος - συγγραφέας), ο Σταυριανός Κατσιρέας (ζωγράφος), η Έρρικα Πρεζεράκου (αθλήτρια - εηιχειρηματίας κ.λπ.). Η αποκατάσταση του παλαιού πέτρινου φάρου του Ταινάρου από το Ίδρυμα Λασκαρίδου,
μνημείου μοναδικού που κινδύνευε άμεσα με κατάρρευση. Δίκαιος έπαινος στο Ίδρυμα για την πρωτοβουλία, αλλά και τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που διέθεσε  για το σκοπό αυτό! Ένα αλλιώτικο οδοιπορικό στη Μάνη από την Ελισάβετ Ιακωβίδου, βραβευμένο και γοητευτικό.
Μανιάτες στα Κύθηρα . Κάστρο Μαϊνης. Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Γιάννη Ρίτσου . Περί μανιάτικου παραμυθιού , με αφορμή το νέο πολυσέλιδο βιβλίο του Κυρ . Δ . Κάσση . Αυτά και άλλα θέματα κοσμούν τις σελίδες μας...
Επειδή όμως ο αγώνας μας για την ανάδειξη και προβολή της Μάνης δεν περιορίζεται στο περιοδικό ή την 15νθήμερη εφημερίδα «Αδούλωτη Μάνη», αλλά έχει να κάνει και με δεκάδες εκδόσεις βιβλίων και CD-DVD, γι' αυτό συμμετέχουμε για μια ακόμη χρονιά στην μεγάλη Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά!
Το σχετικό δελτίο Τύπου είναι σαφές:
«Οι Εκδόσεις «Αδούλωτη Μάνη» ( με έδρα την Αρεόπολη της Μάνης , από το 1997) συμμετέχουν για μια ακόμα φορά στην ετήσια Έκθεση Βιβλίου του Πειραιά. Η Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά , στο πανέμορφο «Πασαλιμάνι» , ξεκινάει Παρασκευή 12 Ιουνίου και ολοκληρώνεται Κυριακή 28 Ιουνίου 2009, με ώρες λειτουργίας καθημερινά 7.00 μμ . -11.00 μμ .
Ως γνωστόν για μας τους Μανιάτες ο Πειραιάς θεωρείται «Πρωτεύουσα της Μάνης» , αφού εδώ το μανιάτικο στοιχείο είναι πολυπληθές, συμπαγες και με σημαντική καταγεγραμμένη κοινωνική, οικονομική, πολιτική,..., παρουσία. Καιρός ήταν να συνοδευτούν όλα αυτά και με συνεπή πνευματική και πολιτιστική παρουσία και προβολή της ανυπότακτης γης, κι αυτό έρχεται να σηματοδοτήσει η κατ' έτος παρουσία της «Αδούλωτης Μάνης» στην Έκθεση, δίπλα σε μεγάλους εκδοτικούς οίκους του Πειραιά και της Αθήνας.
Οι Εκδόσεις «Αδούλωτη Μάνη» θα διαθέτουν στην Έκθεση πλήθος νέα και παλαιά Βιβλία, CD και DVD, για τη Μάνη και τις γύρω περιοχές Λακωνίας και Μεσσηνίας, ενώ προγραμματίζουνκαθημερινά βραδιές γνωριμίας με Μανιάτες και φιλοΜανιάτες πνευματικούς -και άλλους - δημιουργούς ( συγγραφείς , εκδότες κ . ά .). Το αναλυτικό καθημερινό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα ( site ) www . adoulotimani . gr από την Τρίτη 9 Ιουνίου ( ή μπορείτε να το ζητήσετε να σας σταλεί και μέσω fax ή e - mail ).
Τέλος σε όποιον προμηθεύεται ο,τιδήποτε από το περίπτερο της Μάνης θα του προσφέρονται δωρεάν έντυπα, βιβλία, CDκαι DVD, από την πλούσια εκδοτική παραγωγή της «Αδούλωτης Μάνης»!
Για κάθε πρόσθετη πληροφορία -τις μέρες της Έκθεσης στον Πειραιά - ο εκδότης Γ. Π. Δημακόγιαννης θα απαντά στο κινητό τηλ. 6978 991863».
- Σας περιμένουμε !