Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 38
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 38
Ιανουάριος - Μάρτιος 2009
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα

17η Μαρτίου 1821 - 2009. Ζωντανεύουν οι μέρες του μανιάτικου ξεσηκωμού που οδήγησε στην απελευθέρωση της Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να μας πληγώνει, της Ελλάδας που μπορεί να ‘χει πάρει λάθος δρόμο, της Ελλάδας που δείχνει να πορεύεται χωρίς πυξίδα, …, της Ελλάδας που όμως αγαπάμε και θέλουμε να βρει τα δυνατά φτερά που θα την ξανανεβάσουν ψηλά – ακόμη και σε καιρούς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Οι ήρωες Πρόγονοί μας έδωσαν και τη ζωή τους για να μην έχουμε ξένα αφεντικά, για να μην μας κηδεμονεύουν άλλοι, για να ορίζουμε εμείς τις τύχες μας… Αυτούς τιμούμε κάθε χρόνο στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις, με επίκεντρο την Αρεόπολη και μ’ Αυτούς θα συγκριθούμε όταν κι εμείς θα …κριθούμε!
Με την 15ήμερη εφημερίδα «Αδούλωτη Μάνη» έχουμε ξεκάθαρη τοποθέτηση στην επικαιρότητα της ιδιαίτερης και της μεγαλύτερης Πατρίδας μας, όπως κατά την κρίση μας πρέπει να τοποθετούνται οι Μανιάτες. Οι Μανιάτες που ήταν και πρέπει να είναι ο σκληρός πυρήνας του Ελληνισμού.
Με το περιοδικό μας «ΜΑΝΗ χθες, σήμερα, αύριο» κάνουμε την τακτική μας βουτιά στην τεράστια κληρονομιά της Μάνης. Κείμενα διαχρονικά, εργασίες μοναδικές και άρθρα που μας εμπιστεύονται κορυφαίοι εργάτες της έρευνας και της μελέτης το Τόπου μας, βλέπουν το φως της δημοσιότητας στις σελίδες του περιοδικού μας. Σ’ αυτό το τεύχος συνεχίζουμε την παρουσίαση προγόνων μας που ήταν ένορκοι στα χρόνια του Όθωνα, από το ανεξάντλητο έργο «Αριστεία του 1821 σε Μανιάτες αγωνιστές» του Σταύρου Καπετανάκη, βιβλίο 350 σελίδων που συνοδεύεται από CD, 1200 επιπλέον σελίδων, υλικού για να αντλούμε πληροφορίες για το γενεαλογικό μας δέντρο και για ό,τι άλλο σχετικό με την ιστορία του χωριού μας και των ανθρώπων του.
Δεν είναι λίγες και οι άλλες εργασίες που κοσμούν τις σελίδες μας. «Ανακαλύψαμε» και σας παρουσιάζουμε τους Σαραντιάνους της Γέρμας (Οιτύλου), μιας λαμπρής οικογένειας πνευματικών ανθρώπων τριών γενεών! Ένα σημαντικό άρθρο για το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της Μάνης από τον Δημήτρη Μπουρίκο. Αλλά και η πρώτη ομιλία του Γιάννη Καργάκου, υιού αγαπητού του Σαράντου Καργάκου, η πρώτη ομιλία του με θέμα μανιάτικο – που είθε να ‘ναι αφετηρία λαμπρής ενασχόλησής του με την Πατρώα γη μας.
Γνωριμία με τον Παπουλάκο ή «αγιοπατέρα» της Μάνης, καλόγερο - θρύλο του Μωριά, πορτραίτο του αείμνηστου Θαλή Κουτούπη, οδοιπορικά εντός ή εκτός Μάνης, σε τόπους που έδρασαν οι Μανιάτες… και πολλά άλλα σ’ αυτό το τεύχος …
17η Μαρτίου 2009 και η νέα «επανάσταση» της Μάνης στην ηλεκτρονική εποχή! Διαλέξαμε αυτή τη μέρα για τη δική μας εξόρμηση – λεπτομέρειες στο οπισθόφυλλό μας.
Όπου κι αν ζείτε η επικαιρότητα της Μάνης και των Μανιατών κοντά σας! Άλλη μια προσφορά για όλους τους Συμπατριώτες μας, γιατί η Μάνη αξίζει και εμείς (θέλουμε να) αξίζουμε!