Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 33
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 33
Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2007
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα
Tο ΟΧΙ των Μανιατών του 1940! Ένα αφιέρωμα που «χρώσταγε» το περιοδικό μας στους φίλους του, αφού έως τώρα δεν υπήρξε κάτι σχετικό σε άλλο έντυπο του τόπου μας, ένα αφιέρωμα - υποψία μόνον της συνεισφοράς των Προγόνων μας στο Eπoς του '40. Γιατί βέβαια το θέμα είναι τεράστιο: Καίτοι διαθέσαμε αρκετές σελίδες της «Mάvns», εντούτοις πλήθος πρωταγωνιστές και γεγονότα που θα θέλαμε να συμπεριλάβουμε δεν χώρεσαν στο παρόν αφιέρωμα. Είθε να επανέλθουμε κάποτε με τα υπόλοιπα στοιχεία και άλλους Μανιάτες που πολέμησαν και διακρίθηκαν στον τιτάνιο εκείνο αγώνα.
Εξυπακούεται ότι οι παραπάνω διαπιστώσεις δεν μειώνουν επ' ουδενί την ικανοποίηση και την περηφάνειά μας για το τωρινό αφιέρωμά μας. Επιλέξαμε σημαντικά σημεία, γνωστούς και αγνώστους πρωταγωνιστές της περιόδου: Δαβάκης, Μαντούβαλος, Μικρουλέας, Καλφακάκος,... κι αργότερα μάχη της Σαϊδόνας, Τσούμπελης, «Aδριάς», Πάτρικ Λn Φέρμορ... Όλα αυτά με αφορμή τη φετινή επέτειο της 28ns Οκτωβρίου και την πεποίθησή μας ότι για να 'χουν πρόσθετο νόημα και χρώμα οι ιστορικές επέτειοι, οι δόξες της Ελλάδος, πρέπει να «παντρεύονται» με τις ιδιαιτερότητες κάθε Τόπου, με την τοπική ιστορία, με την τοπική συνεισφορά στα μεγάλα αυτά γεγονότα της πατρίδας μας. Την ύλη μας συμπληρώνουν αξιόλογα θέματα. Να τονίσουμε τις γενεαλογικές έρευνες από τον Αρη Πουλημενάκο, αυτή τη φορά με την οικογένεια του καλού μας φίλου και συμπατριώτη Θεοδόση Παπαδάκου (από την Πηλάλα Κονακίων Γυθείου) - και τους δύο (και απ' αυτή θέση) τους ευχαριστούμε θερμά! Σπουδαίο είναι και το αφιέρωμα στον αειθαλή λογοτέχνη Βασίλη Καπετανέα - Ροδανό, μια ειδική περίπτωση των γραμμάτων μας, αλλά και στον έξοχο, νέο φωτογράφο Βασίλη Λουκάκο που δική του φωτογραφία κοσμεί και το εξώφυλλο του τεύχους.
Στα σχέδιά μας για το κοντινό και το μακρινό ... μέλλον είναι και νέες Βιβλιο-εκδόσεις με θέματα μανιάτικα που δεν έχουν φωτιστεί ως τώρα, αλλά και εκδηλώσεις που θα προβάλουν τον Τόπο μας, ιδιαίτερα μάλιστα μετά το φετινό και περσινό πλήγμα από τις καταστροφικές αυγουστιάτικες πυρκαγιές. Το παρόν 33ο τεύχος είναι το τελευταίο τεύχος της έκτης xpoνιάς κυκλοφορίας του περιοδικού μας. Evaς ακόμη ετήσιος τόμος, ο τόμος του 2007, κυκλοφορεί στα μέσα του Νοεμβρίου με τα τεύχη του έτους. Και κάνοντας μια σκέψη απολογισμού, καθώς φυλλομετρούμε από την αρχή τις εκδόσεις του περιοδικού μας, αυτές τις χιλιάδες σελίδες υλικού για τον Τόπο μας, νοιώθουμε και εμείς οι υπεύθυνοι έκδοσής του, ανάκατα δέος και περηφάνια για το αποτέλεσμα που για έξη χρόνια παραδίδουμε στην κοινή κρίση με πολύ κόπο και αγώνα.
Με την αγάπη μας!