Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 32
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 32
Ιούλιος - Σεπτέβριος 2007
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα

Το καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού μας είναι γεγονός. Περιλαμβάνει σημαντικές εργασίες για την «πικρή, δοκιμασμένη κι αγέρωχη πέτρα». Ένα υλικό που συλλέγεται με ευθύνη και αγάπη, όπως προσπαθούμε πάντοτε. Από αυτό το τεύχος ουσιαστικά το περιοδικό μας αποδεσμεύεται από την επικαιρότητα της Μάνης και των Μανιατών, με σκοπό ακριβώς να υπηρετήσει πληρέστερα και ουσιαστικότερα την διαχρονική ταυτότητα της Μάνης και των Μανιατών, μέσα από κείμενα που αντέχουν στο χρόνο, έτσι που κάθε τεύχος να 'ναι ένα αρχειακό - συλλεκτικό απόκτημα... Έτσι όμως που η συμβολή όλων όσων μελετητών ή ερευνητών καταπιάνονται με θέματα της Μάνης να καθίσταται όχι μόνον ευπρόσδεκτη αλλά θα λέγαμε καθοριστική. Στόχος να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι και γι' αυτό σάς θέλουμε κοντά μας. Για να ανέβει το περιοδικό της Μάνης μας ακόμα πιο ψηλά.
Γιατί όμως αφήσαμε την επικαιρότητα; Όχι από υποτιμητική διάθεση, ούτε από... τεμπελιά. Απλά από την 17η Μαρτίου 2007 γεννήθηκε, ή σωστότερα αναγεννήθηκε η «Αδούλωτη Μάνη», με σκοπό, ως 15νθήμερη εφημερίδα πλέον, να καλύψει το κενό της επίκαιρης ενημέρωσης. Τα φύλλα που εκδόθηκαν από τότε απ-έδειξαν ότι μπορεί η «Αδούλωτη Μάνη» να καλύψει την ανάγκη των Συμπατριωτών μας και των φίλων της Μάνης για τακτική ενημέρωση και επικοινωνία. Όσοι φίλοι μας δεν έχουν ακόμη γνωρίσει την νέα εφημερίδα της Μάνης (σημ.: δεν είχε ο Τόπος μας τις τελευταίες δεκαετίες τουλάχιστον- εφημερίδα τακτικότερη της μηνιαίας, σε περιοδικότητα έκδοσης!) μπορούν να προμηθεύονται φύλλα της ΔΩΡΕΑΝ από την Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά (Πασαλιμάνι), από 6 έως 22 Ιουλίου 2007, καθημερινά 7.00- 11.00 το βράδυ. Εκεί οι Εκδόσεις «Αδούλωτη Μάνη» θα έχουν δικό τους περίπτερο (με όλες τις παλαιές και νέες εκδόσεις τους), αφού κρίθηκε ότι η κατ' έτος άμεση επικοινωνία με την... πρωτεύουσα της Μάνης, δηλαδή με τον Πειραιά και τον μανιατόκοσμό του, είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά και επιβεβλημένη. Η σημαντική κοινωνική, οικονομική, πολιτική, ..., παρουσία των Μανιατών στο μεγάλο λιμάνι πρέπει να συνοδεύεται με πνευματική και πολιτιστική παρουσία και δράση.
Και αυτό σηματοδοτεί η παρουσία των Εκδόσεών μας στον Πειραιά, όπως και πέρυσι, όπου Συμπατριώτες μας απ' όλο το Λεκανοπέδιο κατέφθασαν και στήριξαν εμπράκτως την παρουσία μας, εμπλουτίζοντας έτσι και το οπλοστάσιο της γνώσης τους βεβαίως για τον ιστορικό Τόπο μας. Γιατί φυσικό η Γνώση ήταν, είναι και θα είναι η (μόνη) δύναμη!
Αυτήν υπηρετεί η συνολική παρουσία και η πνευματική μας αγρυπνία σε καιρούς ενάντιους ή έστω αλλοπρόσαλλους. Και αυτό αποτελεί την Ευθύνη αλλά και την Περηφάνειά μας. Αιχμή του δόρατος το περιοδικό μας. Γιατί καμία ουσιαστική αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ατομική βελτίωση του καθενός μας. Κι όπως προ-είπαμε η Γνώση είναι η (μόνη) δύναμη...
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ