Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 31
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 31
Απρίλιος - Ιούνιος 2007
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα
Δεν έδωσε μόνο τ’ Αρματα, τα Όπλα τα Ιερά, στην Εθνεγερσία η Μάνη. Αυτή η καθοριστική συνεισφορά της είναι λίγο – πολύ γνωστή και χαιρόμαστε που ολοένα και πλαταίνει σε περισσότερους συνέλληνες η Αλήθεια και το Δίκιο της παραγνωρισμένης ιστορικής παρουσίας της. Ακούγαμε τον εκφωνητή της μεγάλης παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην κρατική τηλεόραση να αναφέρει δύο φορές την αφετηρία του μεγάλου εκείνου Αγώνα, την 17η Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη, τους Μαυρομιχαλαίους και τους άλλους Μανιάτες. Για πρώτη νομίζουμε φορά!
Τί άλλο προσέφερε όμως η Πατρώα Γη μας; Μια άγνωστη πνευματική προσφορά μας θυμίζει ο αειθαλής ιστορικός – συγγραφέας Δ.Φ., Ανάργυρος Κουτσιλιέρης: Η Μάνη έδωσε το εκφραστικό όργανο στον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ απ’ τη γλώσσα της Μάνης διεμορφώθη η Νεοελληνική γλώσσα. Με αφορμή το «Ετος Διονυσίου Σολωμού – 2007 – 150 χρόνια απ’ το θάνατό του» ας διαβάσουμε το σχετικό κείμενο, μαζί με την επισήμανση ότι ως τώρα σε πολυσέλιδα αφιερώματα στο Σολωμό, ουδείς αναφέρει τη σχέση του με τη Μάνη και το γλωσσικό της ιδίωμα.
Στο τεύχος αυτό και το πολυσέλιδο, τελευταίο αφιέρωμα της έρευνας για τη Μέση Εκπαίδευση στη Μάνη στα χρόνια 1862-1912. Η έρευνα έχει ως γνωστόν σφραγίδα της προϊσταμένης των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Νομού Λακωνίας, Δρ. Πέπης Γαβαλά την οποία για μια ακόμη φορά Ευχαριστούμε θερμά. Μας τιμά η παρουσία και η εμπιστοσύνη της στην εκδοτική μας προσπάθεια!
Μέσα Ιανουαρίου 2007 αποκτήσαμε νέα Ιστοσελίδα (site) στο Διαδίκτυο (Internet) που θα την επισκεφθείτε στις διευθύνσεις www.adoulotimani.gr και/η www.mani-ekdoseis.gr για να περιηγηθείτε στον κόσμο του μανιάτικου βιβλίου, για να δείτε τις νέες κυκλοφορίες, ανακοινώσεις για μανιάτικες εκδηλώσεις και πολλές άλλες πληροφορίες.... Μπορείτε από εδώ, ηλεκτρονικά, να παραγγείλετε βιβλία που σας ενδιαφέρουν.
Πριν λίγες μέρες, 17η Μαρτίου 2007, ένα νέο έντυπο κυκλοφόρησε για τη Μάνη. Ένας τίτλος «με όνομα βαρύ σαν ιστορία» επανήλθε ως τίτλος εφημερίδας. Αδούλωτη Μάνη. Η νέα δεκαπενθήμερη εφημερίδα που θα κυκλοφορεί κάθε 1η και 15η εκάστου μηνός με όλα τα νέα και τις πληροφορίες που ενδιαφέρουν τους ενεργούς Συμπατριώτες μας. Ένα ακόμη πρωτοποριακό εκδοτικό μας τόλμημα, την νέα εφημερίδα αποκτώντας δωρεάν το τρέχον φύλλο της στο βιβλιοπωλείο «Αδούλωτη Μάνη» της Αρεόπολης και για την Αττική, Σχολές Data Type (Πειραιάς, Αιγάλεω, Νέα Ιωνία) της συμπατριώτισσάς μας Ευγενίας Μπαρμπαγιάννη.
Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι συνεχίζουμε το «ξεκαθάρισμα» στις λίστες των παραληπτών μας και βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διακόψουμε την αποστολή του περιοδικού σε πολλούς εξ αυτών που αμελούν συστηματικά να συνεισφέρουν τη συνδρομή ή τις οφειλόμενες συνδρομές τους, δηλαδή το οξυγόνο για την απρόσκοπτη συνέχεια της υπάρξεώς μας.