Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 30
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 30
Ιανουάριος - Μάρτιος 2007
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα
Το πρώτο τεύχος του 2007 – το πρώτο τεύχος της έκτης χρονιάς κυκλοφορίας μας – στα χέρια σας. Κι επειδή το προηγούμενο τεύχος του περιοδικού μας ήταν προεκλογικό, τον απολογισμό που είθισται να κάνουμε με το κλείσιμο του έτους, θα τον κάνουμε τώρα…
Το περιοδικό μας συνεχίζει με συνέπεια, αξιοπιστία και σοβαρότητα το έργο προβολής της Μάνης. Φιλτράρουμε το διαχρονικό και επίκαιρο υλικό που φιλοξενούμε στις σελίδες μας και το αποτέλεσμα νομίζουμε ότι μας δικαιώνει. Η (καλή) φήμη συνοδεύει το περιοδικό μας και δεν την έχουμε κερδίσει μόνο μεταξύ Μανιατών. Κι αυτό θεωρούμε μέγιστη επιτυχία και καταξίωση.
Δεν είναι όμως μόνο το περιοδικό έκφραση της πνευματικής μας παρουσίας και δράσης. Είναι η αιχμή του δόρατος αλλά στο έτος που έφυγε κάναμε σημαντικά ακόμη πράγματα. Στέκουμε μόνο σε δυο – τρία.
Η συμμετοχή, για 1η φορά, της Μάνης στις μεγάλες εκθέσεις βιβλίου Αθηνών και Πειραιώς (Μάιο και Ιούλιο αντίστοιχα) γκρεμίζει τα «τείχη» με τον έξω κόσμο, κόντρα σε μιζέριες και αποκλεισμούς. Θέλουμε τη Μάνη ανοιχτή όχι κλεισμένη στο καβούκι της, πρωτοπόρα όχι αενάως ομφαλοσκοπούσα!
Η πνευματική παραγωγή εξάλλου που κυρίως προέρχεται από τις τελευταίες δημιουργίες μας να ξεχωρίσουμε την ταινία DVD, με τίτλο «Η Μάνη άνωθεν». Μη ξεχνάμε ότι ζούμε στην εποχή της εικόνας και η εικόνα τη Μάνη τη βοηθάει. Ό,τι μπορείς να πεις με μια επιτυχημένη εικόνα δεν μπορείς να το πεις με χίλια λόγια. Προσφέρουμε τη θέαση του Τόπου μας από ψηλά, όπως δεν τον είδαμε ποτέ! Και φυσικά πάντα ολόκληρη τη Μάνη, στα ιστορικά της όρια – από τα Τρίνησα και το Γύθειο ως τη Γιάτρισσα και την κορυφή του Ταϋγέτου, κι από τη Βέργα του Αλμυρού ως το Ταίναρο – με εντυπωσιακές ελικοπτερικές λήψεις όλων των χωριών και των σημαντικών μνημείων (πυργοσυγκροτήματα, κάστρα, μοναστήρια, κ.λπ.) Μια παραγωγή πραγματική προίκα για τη διαχρονική προβολή της Μάνης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στον κόσμο ολόκληρο (εξ ού και η Αγγλική αφήγηση, εκτός της Ελληνικής). Η ταινία διατίθεται και σε διπλό DVD – μαζί με τους «Ακρίτες των αγγέλων» την άλλη μας κληρονομική παραγωγή για τα βυζαντινά μνημεία της Μάνης και τις θρησκευτικές ιδιαιτερότητες των Μανιατών. Κοινός τίτλος «Της Μάνης θησαυροί» και σε τιμή προσφοράς, για να φτάσει σε κάθε μανιάτικο σπίτι. Στο εκδοτικό μας έργο να σταθούμε και στην επανέκδοση του «Ταξιδιωτικού Οδηγού της Μάνης», ανανεωμένου και εμπλουτισμένου, που μαζί με τα «Μονοπάτια της Μέσα Μάνης» (εγχειρίδιο πεζοπορίας – εναλλακτικού τουρισμού) αλλά και τα άλλα βιβλία μας, αποτελούν μοναδικά βέλη «μάχης» για την προβολή της Μάνης.
Δεν θα συνεχίσουμε… Αυτόν τον καιρό επεξεργαζόμαστε «πυρετωδώς» τις λίστες παραληπτών του περιοδικού μας και με επιστολές ενημερώνουμε για τη συνδρομή ή τις (οφειλόμενες) συνδρομές σας. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι μπήκαμε στον έκτο χρόνο κυκλοφορίας του περιοδικού μας με σταθερή ετήσια συνδρομή 20 ευρώ. Ευελπιστούμε να τακτοποιήσουμε τις οικονομικές εκκρεμότητες που αφορούν την πείσμωνα εκδοτική και προσπάθεια. Και σ’ αυτό σας θέλουμε όλους κοντά μας, με κατανόηση και αγάπη
Καλή χρονιά!