Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 29
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 29
Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2006
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα
Φθινόπωρο 2006 και το περιοδικό μας εμπλουτίζει τις σελίδες του με στοιχεία της τρέχουσας επικαιρότητας, της καθημερινότητας που «μας καίει και μας πονάει», κυριολεκτικά και μεταφορικά. Από τη μία οι φωτιές που άφησαν ανοιχτές πληγές στον Τόπο μας - πληγές που δεν πρέπει να μας καταβάλουν αλλά να μας κινητοποιούν αγωνιστικά, για να μην αφήσουμε κανέναν αρμόδιο να ξεχάσει, κανέναν κυβερνητικό να μας θεωρεί «δεδομένους» και αμετακίνητους, αδιαφορώντας για μας. Γι αυτό υπογράφουμε όλοι - όπου κι αν ζούμε - το σχετικό ψήφισμα των κατοίκων της Μάνης, ψήφισμα προς τον Πρωθυπουργό και κάθε αρμόδιο παράγοντα, που θα βρείτε στις σελίδες μας.

Από την άλλη οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές 2006. Μας αφορούν όλους, αφορούν τους όρους της καθημερινής ζωής, την ποιότητά της, το παρόν και το μέλλον μας. Γι αυτό και πριν τέσσερα χρόνια, όπως και τώρα, το περιοδικό μας αφιερώνει πολλές σελίδες στους υποψήφιους της Μάνης, αλλά και στους Μανιάτες υποψήφιους κυρίως σε Λακωνία - Μεσσηνία και Αθήνα - Πειραιά - προάστια. Να γνωρίσουμε τα πρόσωπα που μας εκπροσωπούν, τις προτάσεις τους...

Το αφιέρωμα - που δεν γίνεται εις βάρος της άλλης ύλης, αφού αυξήσαμε τον αριθμό των σελίδων μας - διανθίζεται από έξοχο υλικό για παλαιές τοπικές εκλογές του εκλεκτού Λάκωνα συνεργάτη μας Μηνά Αναστασάκη. Με την ευκαιρία να ευχηθούμε Καλή Επιτυχία σε όλες/όλους, όσες/όσους δίνουν τη «μάχη» τους στην πολιτική αρένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυτού του κορυφαίου θεσμού της ελλαδικής κοινωνίας.
Και μια έκπληξη: διαγωνισμός πρόβλεψης των έξι νέων Δημάρχων της Μάνης, για όλους τους αναγνώστες μας. Προβλέψτε σωστά και κερδίστε ένα όπλο - μονόκανο ALMAR (δείτε σελίδα 79)!

Στο παρόν τεύχος και η συνέχεια της έρευνας για τη Μέση Εκπαίδευση στη Μάνη στα χρόνια 1862 - 1912, το 2ο μέρος με τα σχολεία και τους μαθητές της περιοχής του Γυθείου (το 3ο και τελευταίο μέρος με την υπόλοιπη Προσηλιακή - Ανατολική Μάνη, σε επόμενο τεύχος). Η έρευνα έχει τη σφραγίδα της Προϊσταμένης των Γενικών Αρχείων του Κράτους - Νομού Λακωνίας, Δρ. Ιστορίας Πέπης Γαβαλά, και για την παρουσία της στην προσπάθειά μας την Ευχαριστούμε θερμά.
Επίσης μέγιστη τιμή για το περιοδικό μας το σπουδαίο κείμενο του Συμπατριώτη μας Σαράντου Καργάκου, φιλολόγου - ιστορικού - συγγραφέα, για την Αλεπότρυπα, το 2ο Σπήλαιο του Διρού, που άνοιξε τις πύλες του πρόσφατα για το κοινό. Μην προσπεράσετε και το αφιέρωμα στις ακτές της Μάνης και τον ποιοτικό, υψηλού επιπέδου, τουρισμό, όπως έξοχα παρουσιάζει ένας μανιατόγαμπρος, έμπειρος κυβερνήτης θαλαμηγών, ο Παναγιώτης Χουλιαράς. Αλλά και το άλλο υλικό που συμπληρώνει την ύλη του περιοδικού μας έχει συλλεγεί με φροντίδα και αγάπη, από τη ζωή της Μάνης και τους όπου γης Μανιατών και γι αυτό πιστεύουμε ότι θα το βρείτε ενδιαφέρον.

Το περιοδικό μας σχεδιάζει σημαντικά πράγματα για το Χειμώνα και την Άνοιξη που έρχεται. Εκδηλώσεις και εκδόσεις για τη Μάνη που πιστεύουμε ότι θα συζητηθούν. Αλλά απ' αυτών λεπτομέρειες στο επόμενο τεύχος. Κι ως τότε ας είμαστε όλοι καλά…