Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 28
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 28
Ιούλιος - Σεπτέβριος 2006
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα
Και το καλοκαιρινό τεύχος της «Μάνης» πλούσιο και μεστό περιεχομένου, γεμάτο χρώματα, συγκεντρώνει στις σελίδες του σημαντικό διαχρονικό και επίκαιρο υλικό της Μάνης και των όπου γης Μανιατών. Απ΄ τη μία καταγράφουμε το απόσταγμα της επικαιρότητας και απ' την άλλη εμπλουτίζουμε τη Μανιάτικη ταυτότητά μας συλλέγοντας ψηφίδα - ψηφίδα τα στοιχεία που την αποτελούν. Στοιχεία ξεχασμένα, άγνωστα ή φορτωμένα τη σκόνη της λησμονιάς και της άγνοιας. Είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα κι ας υποφέρουμε για να φτάσει αυτό στην κρίση σας, στα χέρια και την καρδιά σας.

Πέραν του περιοδικού είμαστε μπροστάρηδες στην πνευματική προβολή της Πατρώας γης με ποικίλους τρόπους και δραστηριότητες:
Συμμετέχουμε στις μεγάλες εκθέσεις βιβλίου σε Αθήνα και Πειραιά (η έκθεση στο Πασαλιμάνι από 30 Ιουνίου έως 16 Ιουλίου 2006, καθημερινά 7 - 11 μ.μ.).
Συνεχίζουμε το εκδοτικό έργο: μετά τα «Μονοπάτια της Μέσα Μάνης» (εγχειρίδιο εναλλακτικού τουρισμού και πεζοπορίας), την «Εικονοβίβλο της Μάνης» (με τις παλαιές φωτογραφίες όλης της Μάνης), τα Λαογραφικά της Μάνης («Παραμύθια, μύθοι, θρύλοι», «Ακατάλληλα, βωμολοχικά, ανέκδοτα»), την Ιστορία της Μάνης («Σπάρτη η παραγνωρισμένη, Μάνη η αδικημένη», «Ταίναρο, χώρα Αχαιών και Δωριέων Μανιατών») και τόσα άλλα, έρχεται οσονούπω ανανεωμένος και εμπλουτισμένος ο νέος «Ταξιδιωτικός και Πολιτιστικός οδηγός της Μάνης» και η μαρτυρία από τα χρόνια της κατοχής, «Μανιάτικη Αντίσταση».

Τέλος, η κυκλοφορία ταινίας - DVD με τη Μάνη από ψηλά τη Μάνη όπως δεν την είδατε ποτέ, και φυσικά ολόκληρη - από τα Τρίνησα και το Γύθειο ως την κορυφή του Ταϋγέτου και ως τη Βέργα του Αλμυρού κι ως την άκρη του Ταινάρου - με εντυπωσιακές ελικοπτερικές λήψεις όλων των χωριών και των σημαντικών μνημείων του Τόπου μας. Το DVD θα διατίθεται με αφήγηση σε Ελληνική & Αγγλική Γλώσσα σε σκηνοθεσία Λεων. Δρογκάρη. Μια παραγωγή, πραγματική προίκα, για την διαχρονική προβολή του Τόπου μας, σε ελληνικούς αλλά και ξένους κύκλους. Περιττό να καταγράψουμε πόσο περήφανοι νοιώθουμε και γι' αυτό το εγχείρημα.
Επιστρέφοντας στην ύλη του περιοδικού μας, να επισημάνουμε και την ενασχόλησή μας με τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Οκτωβρίου 2006. Οι τοπικές εκλογές αφορούν όλους μας, τους όρους της ζωής μας. Γι' αυτό και μεγαλύτερο αφιέρωμα θα έχουμε στο τεύχος του προσεχούς Σεπτεμβρίου (29ο), προβάλλοντας τη συμμετοχή Μανιατών και φίλων της Μάνης, όπου Ελλάδας. Όσοι ενδιαφερόμενοι ας προσέλθουν.

Τέλος να υπενθυμίσουμε: ανανεώστε τις ετήσιες συνδρομές σας - επεξεργαζόμενοι τα στοιχεία της διεκπεραίωσής μας βρίσκουμε εκατοντάδες ... ξεχασιάρηδες. Δεν θέλουμε να σταματήσουμε την αποστολή του περιοδικού σε κανέναν. Αλλά...
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ