Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 23
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 23
Απρίλιος - Ιούνιος 2005
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα
Ενα τεύχος ποικίλης ύλης, δροσερό και καλοκαιρινό, γεμάτο Μάνη και Μανιάτες, το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας. Παίρνει ... εκδίκηση απ' το προηγούμενο αρχειακό τεύχος με το «μονοπώλιο» των ιατρών και της ιατρικής στη Μάνη. Εκδηλώσεις, επιφανείς Μανιάτες, επικαιρότητα, πνευματική κίνηση και ζωή ..., σε πρώτο πλάνο. Γιατί γίνονται σημαντικά πράγματα στον Τόπο μας (ή για τον Τόπο μας) που δεν πρέπει να περνάνε απαρατήρητα.
Το περιοδικό μας έχει διττή αποστολή: και να προβάλλει ψηφίδες της κληρονομιάς της Μάνης και της διαχρονικής ταυτότητας του Μανιάτη, αλλά και να ασχοληθεί με το σήμερα και το αύριο - χωρίς όμως γκρίνιες φθοροποιές και μίζερη οπτική που δεν βοηθούν τελικά σε τίποτα...

Έχουμε μπει μπροστά και σε ποικίλες άλλες δράσεις, τις οποίες σκόρπιες θα βρείτε στις σελίδες μας. Επιγραμματικά τις αναφέρουμε:
- Τα μονοπάτια και ο εναλλακτικός τουρισμός για το σήμερα και το αύριο (ήπιας ανάπτυξης) της Μάνης. Ήδη οργανώσαμε σχετικές εκδηλώσεις (και θα συνεχίσουμε) με αφορμή και την έκδοση του βιβλίο σετ «Μονοπάτια της Μέσα Μάνης» του Αντώνη Καλογήρου. Ελπίζουμε να βοηθήσουν και οι τοπικές μας αρχές.
- Εκδόσεις νέων βιβλίων. Εντός Ιουλίου κυκλοφορούν: «Παραμύθια, μύθοι και θρύλοι της Μάνης» του φιλόλογου - συγγραφέα Γιάννη Μανιατέα και «Η Εθνική Αντίσταση στη Λακωνία 1941 - 44» του φιλόλογου - συγγραφέα Γιάννη Ρουμελιώτη.
- Το πρώτο DVD με θέμα τη Μάνη! Πρόκειται για μια ταινία του σκηνοθέτη Λεωνίδα Δρογκάρη με τίτλο «ΜΑΝΗ - οι Ακρίτες των Αγγέλων» και υπότιτλους «Βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της Μάνης, θρησκευτικές ιδιαιτερότητες των Μανιατών». Με ελληνική και αγγλική αφήγηση για να φτάσει η φωνή μας σ' όλο τον κόσμο. Μια παραγωγή για την οποία είμαστε περήφανοι ... Κυκλοφορεί τέλος Ιουλίου.

Χαιρόμαστε που βλέπουμε επίσης νέες εκδόσεις από διάφορες άλλες κατευθύνσεις, όπως το «ΜΑΝΗ» φωτογραφικό λεύκωμα Α. Σμαραγδή ή το νέο βιβλίο - αρχείο του κορυφαίου Μανιάτη ερευνητή, ιατρού, Σταύρου Καπετανάκη: «Μανιάτες Αγωνιστές του 1821», με εκατοντάδες ονόματα (εν πολλοίς άγνωστων) προγόνων μας απ' όλα τα χωριά της Μάνης.
Χαιρόμαστε και υποστηρίζουμε! Οι σελίδες μας προσφορά σε όσους αγωνίζονται ή προβάλουν σοβαρά τη Μάνη. Κι έτσι θα συνεχίσουμε…