Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 22
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 22
Ιανουάριος - Μάρτιος 2005
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα
Ένα περιοδικό διαφορετικό, ειδικό, σας προτείνουμε στο τεύχος αυτό. Το αφιέρωμα στην Ιατρική και Λαϊκή Ιατρική στη Μάνη από τα αρχαία χρόνια ως σήμερα, έφτασε στα όρια ενός ολόκληρου τεύχους κι εμείς θελήσαμε να το προσφέρουμε ολόκληρο σε εσάς, φροντίζοντας να μην αφαιρέσουμε ή περικόψουμε κάποιο από τα πολυσήμαντα κείμενα του 48σέλιδου ενθέτου, αφιερώματός μας. Κι ας αφήσαμε υλικό για άλλη, μελλοντική προσέγγιση του τεραστίου θέματος!
Πρόκειται σίγουρα για κάτι μνημειώδες. Τα όσα αφορούν την υγεία των προγόνων μας αλλά και ημών έως και την σημερινή εικόνα στον τόπο μας, εξετάζονται επιστημονικά και μοναδικά από ειδικούς επιστήμονες, ιατρούς, ερευνητές... Μας τιμά η εμπιστοσύνη και η αγάπη όλων. Με τη βοήθειά τους δημιουργήσαμε ένα τεύχος αρχειακό που εσαεί θα κοσμεί τη βιβλιοθήκη των παραληπτών μας. Ναι, είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα.

Στο 22ο τεύχος μας εγκαινιάζουμε και έρευνα - ρεπορτάζ σε χώρους εργασίας στους οποίους δραστηριοποιούνται ομάδες Συμπατριωτών μας. Υπάρχουν πράγματι πλήθος φορείς, δημόσιες ή και ιδιωτικές επιχειρήσεις, που ... μανιατοκρατούνται. Ξεκινήσαμε με τους (πολλούς) Μανιάτες Αξιωματικούς των Υποβρυχίων του ένδοξου Πολεμικού μας Ναυτικού. Μας εντυπωσίασε η Διεύθυνση Υποβρυχίων (στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας) και η εμπειρία της επίσκεψης στο εσωτερικό ενός υποβρυχίου θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας.

Από το επόμενο τεύχος - που θα κυκλοφορήσει τέλος Ιουνίου - όλα (ξανα)μπαίνουν στη θέση τους. Δεν θα έχουμε ένθετο αφιέρωμα και έτσι θα αξιοποιήσουμε όλο το υλικό - κείμενα και φωτογραφίες, επίκαιρα και διαχρονικά - που έχουμε στα χέρια μας. Η ροή ύλης εξάλλου που μας τροφοδοτεί το δικό σας ενδιαφέρον είναι μεγάλη και σας ευχαριστούμε θερμά γι αυτό.
Το περιοδικό της Μάνης το έχουν αγκαλιάσει οι απανταχού της γης Συμπατριώτες μας και οι πολλοί φίλοι της Μάνης, και η Αγάπη αυτή είναι η τεράστια περιουσία αυτής της ανηφορικής εκδοτικής προσπάθειας.
Σας θέλουμε πάντα κοντά μας.

Συνεχίζουμε και την παράλληλη εκδοτική δραστηριότητα με σκοπό πάντα την ανάδειξη και προβολή της Μάνης.
Εντός των ημερών κυκλοφορεί το βιβλίο «Τα μονοπάτια της Μέσα Μάνης» του Αντώνη Καλογήρου, ένα μοναδικό πρωτότυπο εγχειρίδιο για τον εναλλακτικό τουρισμό, για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας. Λεπτομέρειες όμως για τα μονοπάτια και τις άλλες εκδόσεις μας στο επόμενο τεύχος του περιοδικού.