Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 21
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 21
Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2004
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα
Το έχουμε ξανατονίσει: ο Τόπος μας αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Εν όψει Άνοιξης και Καλοκαιριού το τουριστικό ρεύμα θα το ξαναδούμε κι αν κάτι γεννά σε όλους και κυρίως στις τοπικές αρχές και τους επαγγελματίες, είναι η ευθύνη να μην απογοητεύουμε κανέναν. Αντίθετα πρέπει με τη συμπεριφορά μας να καταστήσουμε τους επισκέπτες πρεσβευτές. Καλούς πρεσβευτές της Μάνης.

Έγκαιρα λοιπόν να φροντίσουμε:
Το τεράστιο θέμα της γενικής τάξεως και καθαριότητας, να μαζέψουμε τα ογκώδη αντικείμενα, τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, να κλείσουμε τις πληγές απ τις ανεξέλεγκτες χωματερές. Να κλείσουμε τις λακκούβες - παγίδες στους δρόμους μας.
Αλλά και στον τομέα των υπηρεσιών παρ όλο που οι υποδομές έχουν βελτιωθεί σημαντικά, απέχουμε πολύ απ το να χαρακτηρισθούμε καλοί επαγγελματίες, έχει μεγάλα ελλείμματα στον τόπο μας η ευγένεια, το χαμόγελο, η (πατροπαράδοτη όσο και παροιμιώδης) φιλοξενία...

Και οι τιμές: είμαστε μια ακριβή περιοχή. Να λογικευτούμε! Δεν είναι δυνατόν για παραμονή ίσου αριθμού ημερών ένας Αθηναίος να ξοδεύει τα ίδια στη Μάνη - για διαμονή, εστίαση, διασκέδαση - με μια εκδρομή σε μια (μακρινή) άλλη χώρα της Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων) ...
Με δεδομένη την ελλαδική και παγκόσμια οικονομική κρίση (διαρκείας), το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα (ευρώ) κ.λπ., οι τιμές στις υπηρεσίες μας δεν είναι ανταγωνιστικές, δεν είναι λογικές. Ας μην περιμένουμε να μας γυρίσουν την πλάτη για να το καταλάβουμε, εμείς να κάνουμε το πρώτο βήμα. Πριν χάσουμε το τρένο, αφού η τουριστική αγορά και ανεξάντλητη δεν είναι και κυρίως βασίζεται στην καλή φήμη και τη διαφήμιση.
Εκφράζουμε την αγωνία μας με δεδομένη την σχεδόν ολοκληρωτική αποψίλωση του αγροτοκτηνοτροφικού και αλιευτικού τομέα στη Μάνη, κάτι που δεν είναι βέβαια ενθαρρυντικό ούτε επιθυμητό. Δεν έχουμε δηλαδή άλλες διεξόδους, να το κατανοήσουμε έγκαιρα.
Το περιοδικό μας, ως φωνή για το χθες, το σήμερα και το αύριο της Μάνης, με σοβαρότητα και συνέπεια, προβάλλει την περιοχή μας. Η ύλη μας, διαλεγμένη προσεκτικά κι έξω απ ό,τι μας μικραίνει και μας κονταίνει, είναι η απάντηση που πρέπει να δοθεί σε κάθε πεδίο της ζωής.

Η μαγική λέξη είναι: Ποιότητα. Ποιότητα παντού, αυτό είναι το σύνθημα με το οποίο θα προχωρήσει ο τόπος μας τον 21ο αιώνα. Η Ποιότητα πρέπει να αγκαλιάσει κάθε δραστηριότητά μας.
Και τότε θα δείτε πως αλλάζουν όλα. Προς το καλλίτερο.