Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 19
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 19
Απρίλιος - Ιούνιος 2004
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα
To τεύχος του τελευταίου διμήνου του 2004 είναι στα χέρια σας. Μια σημαντική χρονιά που η Ελλάδα είδε μεγάλες επιτυχίες (πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004, ...) αλλά και αρνητικές εξελίξεις (εθνικά θέματα, υπόθεση ονόματος Μακεδονίας στη FYROM, οικονομική δυσπραγία, ...) Σ αυτό το πλαίσιο, το περιοδικό της Μάνης κλείνει ένα ακόμη έτος, τρία χρόνια μιας κοπιώδους, ανηφορικής, πείσμονος εκδοτικής προσπάθειας της οποίας τους καρπούς απολαμβάνουν πιστεύουμε οι τακτικοί αναγνώστες και συνδρομητές μας.

Στα πλαίσια αυτά, μέσα στο Νοέμβριο, κυκλοφορεί ο 3ος συλλεκτικός τόμος του περιοδικού μας με όλα τα τεύχη του 2004. Ήδη οι προηγούμενοι δύο τόμοι, ο Α’ με τα τεύχη 1-7 και ο Β’ με τα τεύχη 8-13, είναι δυσεύρετοι πια.
Στα χρόνια αυτά δεν μείναμε μόνο στην έκδοση του περιοδικού: διοργανώσαμε ή συνδιοργανώσαμε εκδηλώσεις, εκδώσαμε βιβλία και χάρτες για τη Μάνη, ..., προβάλουμε πολλαπλά τον τόπο μας, προσπαθώντας να υπηρετήσουμε με συνέπεια τη Μάνη, χθες - σήμερα - αύριο.
Για το περιοδικό κρατάμε για 4η συνεχή χρονιά την ίδια ετήσια συνδρομή (20 ευρώ), παρά το γεγονός ότι όλα τα στάδια έκδοσης (επεξεργασία, υλικά, χαρτί, τυπογραφεία ...), αποστολής (ταχυδρομεία, εταιρείες διανομής) και υπηρεσιών (φακελλοποίηση, ...) έχουν γίνει ακριβότερα αυτά τα χρόνια.
Κάνουμε έκκληση για ανανέωση των συνδρομών σας, μάλιστα στα πλαίσια καλύτερης οργάνωσης και ενημέρωσής σας αποστείλαμε αυτές τις μέρες επιστολές με σκοπό να γνωστοποιήσουμε την οικονομική σας σχέση με το περιοδικό. Διαπιστώσαμε ότι δεν είναι λίγοι οι συνδρομητές μας που έχουν καταβάλει μόνο μια φορά ετήσια συνδρομή ενώ το περιοδικό μας εισέρχεται στον 4ο χρόνο κυκλοφορίας. Παρακαλούμε θερμά να τακτοποιήσετε πιθανές εκκρεμότητες, είναι τόσο αναγκαίο για την συνέχιση της έκδοσης του περιοδικού. Εξ άλλου γνωρίζουμε την εκτίμηση και την αγάπη σας. Τιμήστε και με την έγκαιρη καταβολή της συνδρομής ή των (οφειλομένων) συνδρομών την προσπάθεια αυτή για τη Μάνη μας.

Και μερικά σημεία ακόμη:
- Από αυτό το τεύχος ξεκινάμε μια προσπάθεια προώθησης του μανιάτικου βιβλίου με αφετηρία το βιβλιοπωλείο «Αδούλωτη Μάνη» στην Αρεόπολη. Η γνώση είναι δύναμη. Διευκολύνουμε την πρόσβασή σας σ’ αυτήν προωθώντας το πολύ και καλό βιβλίο που κυκλοφορεί για τη Μάνη.
- Από το επόμενο τεύχος σταματάει η διανομή του περιοδικού με το πρακτορείο διανομής «Αργος». Θα ξαναγυρίσουμε στα γνωστά κεντρικά σημεία πώλησης στην Αθήνα και στον Πειραιά. Το καλύτερο είναι όμως να γίνετε, εσείς που αγοράζετε το περιοδικό, συνδρομητές μας, έτσι θα το λαμβάνετε έγκαιρα στο σπίτι σας (αρκεί ένα τηλεφώνημα στους εκδότες μας, βλέπε σελ. 2).
- Τέλος να αναφερθούμε και απ’ αυτή τη θέση στο ένθετο αφιέρωμα του τεύχους τούτου, στην ιστορική σχέση των Μανιατών με το Λαύριο, όπου οι πρόγονοί μας βρέθηκαν πριν πολλές δεκαετίες λόγω ανάγκης για εργασία, φέρνοντας εδώ και τα έθιμα και τις συνήθειές τους. Η ομαδική εγκατάσταση Μανιατών στο Λαύριο έγινε πολύ πριν την γνωστή ομαδική μετακίνησή τους στα «Μανιάτικα» του Πειραιά.
Φροντίζουμε πάντα η ύλη μας να’ ναι διαχρονική, προσεγμένη, αρχειακή, ..., δεν υπηρετούμε με συνέπεια το εφήμερο, είμαστε στην υπηρεσία της Μάνης και των Μανιατών για να μεταφέρουμε το απόσταγμα των γεγονότων, την σοβαρή προσέγγιση της μοναδικής όσο κι εκπληκτικής κληρονομιάς μας.
- Ευχές θερμές για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά, με υγεία και προκοπή για όλους.