Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 15
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 15
Απρίλιος - Ιούνιος 2003
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα
Αλλάζουμε! Δεν είμαστε πολιτικοί, μη ... φοβάστε. Αποφύγαμε μάλιστα συνειδητά την πρόκληση των προεκλογικών διαφημιστικών καταχωρήσεων παρ’ ότι «ενοχληθήκαμε» γι’ αυτό από φίλους πολιτικούς (και τους ευχαριστούμε) και, παρ ότι κάτι τέτοιο θα΄ταν οικονομική τόνωση για το περιοδικό (που την έχουμε ανάγκη). Η Μάνη στάθηκε με περηφάνεια πέρα από αυτά, σκύψαμε με προσοχή πάνω απ΄τα δικά μας, την ύλη μας, και νομίζουμε ότι καταφέραμε να συνεχίσουμε την ανανέωση στην εκδοτική μας προσπάθεια: νέες σελίδες, νέες συνεργασίες, περισσότερη ζωντάνια και εικόνα (μια εικόνα = χίλιες λέξεις) από τη Μάνη του σήμερα αλλά και του χθες, για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεώτεροι.

Το περιοδικό ξέρουμε πως το διαβάζετε ολόκληρο: σταθείτε ξεχωριστά όμως στα κείμενα που αφορούν το αίτημα για επανένωση της Μάνης, το οποίο ειδικά μας ενδιαφέρει και θα το μονιμοποιήσουμε με διατύπωση και νέων προτάσεων- απόψεων, μέχρι μια θετική εξέλιξη.
Τί άλλο από εμάς: κάναμε ήδη συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τις εκδηλώσεις της Ολυμπιακής Φλόγας στο Γύθειο (28 Μαρτίου) και για την ενιαία συμμετοχή όλης της Μάνης στη μεγάλη έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα 2004» (22-26 Απριλίου στον ΟΛΠ Πειραιά). Θα΄ναι ωφέλιμο για τη Μάνη να εισακουστούμε.
Ετοιμάζουμε δύο νέες εκδόσεις βιβλίων που θα κυκλοφορήσουν σύντομα: η μια διασώζει στοιχεία του χθες, του δύσκολου χθες στην «πικρή δοκιμασμένη κι αγέρωχη πέτρα», με ένα έξοχο φωτογραφικό λεύκωμα του Γιάννη Βουρλίτη. Η άλλη έχει να κάνει με την ήπια ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος μας και την προσέλκυση νέων επισκεπτών όλο το χρόνο (και όχι ένα μήνα το καλοκαίρι για το μεγαλύτερο μέρος της Μάνης!). Αφορά έκδοση για τα μονοπάτια της Μάνης, από τον πλέον ειδικό στο θέμα, γνωστό πεζοπόρο - ορειβάτη και συγγραφέα, τον Αντώνη Καλογήρου.

Είμαστε ευτυχείς γιατί υπογράφονται από το περιοδικό μας οι εκδόσεις αυτές που συνδέονται με τη μοναδική κληρονομιά, αλλά και το σήμερα και το αύριο της πολύπαθης ιδιαίτερης πατρίδας μας. Κι αυτό επιτυγχάνεται χάρη και στο χρόνο και στον κόπο και στα έξοδα που από το υστέρημα μας διαθέτουμε, το κάμουμε όμως και γιατί πιστεύουμε ότι χρειάζονται οι εκδόσεις αυτές στον τόπο μας και γιατί είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα τις αγκαλιάσετε με αγάπη.
Τέλος να επισημάνουμε την τεράστια επιτυχία να επανεκδοθεί το «Χρονολόγιο του 1821», από τη Βουλή των Ελλήνων με παρούσα τη Μάνη(sic) στις σελίδες του. Με ενότητα και αγώνα τελικά, περιμένουν καλύτερες μέρες ετούτη την ξεχωριστή γωνιά της πατρίδας μας. Τη Μάνη μας.