Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 14
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 14
Ιανουάριος - Μάρτιος 2003
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα
2004
Νέο Έτος. Έτος σταθμός. Ευκαιρία για απολογισμό, αυτοκριτική και χάραξη πορείας για το μέλλον, ατομικά και συλλογικά. Σαν χώρα πρέπει να δώσουμε τις μεγάλες εξετάσεις μας με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Μία εκπληκτική ευκαιρία όμως να διαφημίσουμε την Ελλάδα και την κάθε γωνιά της σε εκατομμύρια ανθρώπους. Η Μάνη τόχει ανάγκη, γι αυτό και με πρωτοπορία τους τοπικούς άρχοντες, τους αιρετούς εκπροσώπους της και όλους τους συλλογικούς της φορείς πρέπει να είναι έτοιμη. Πρώτιστα με τον έγκαιρο εξωραϊσμό και την καθαριότητά της. Είναι συκοφαντικό θέαμα για την περιοχή μας οι πρόχειρες χωματερές, δίπλα στους δρόμους, σχεδόν σε όλη τη Μάνη. Και επιπλέον: ενιαία τουριστική προβολή εντός κι εκτός Ελλάδος και ανάδειξη μνημείων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού - μονοπάτια και καλντερίμια μας περιμένουν για εντοπισμό, καθαρισμό, σηματοδότηση, πεζοπορία και ορειβασία.... Έγκαιρα να πάρουμε το μήνυμα σαν περιοχή και να προετοιμασθούμε. Με αλληλεγγύη και σύμπνοια θα βρεθούμε στο προσκήνιο, δεν θα χουμε άλλες τέτοιες ευκαιρίες στο μέλλον.

Το 2004 όμως είναι και έτος εκλογών. Κι εμείς με την αρχειακή βοήθεια φίλων ερευνητών παραδίδουμε σε σάς ένα εκλογικό ένθετο χρήσιμο για την προετοιμασία μας μπροστά στις κάλπες. Το περιοδικό μας θα προσπαθεί πάντοτε να βρίσκεται μέσα στα γεγονότα, στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας έχουμε προγραμματίσει παράλληλες εκδοτικές δραστηριότητες με σκοπό την ανάδειξη και προβολή του τόπου μας.
Προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε κάθε τομέα. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Σαν πρώτο βήμα, στην αρχή του 3ου έτους κυκλοφορίας μας, διαφοροποιούμε το εξώφυλλο. Από εδώ και στο εξής μία σύνθεση μανιάτικων στοιχείων θα αποτελεί το εξώφυλλο μας. Στηριζόμαστε στη δική σας ανταπόκριση και αγάπη, στην ανανέωση των συνδρομών σας για τον καινούργιο χρόνο: για να υπάρχουμε και να προσπαθούμε. Ψάχνουμε να βρούμε τον τρόπο να σας ενημερώνουμε για την τρέχουσα οικονομική σχέση σας με το περιοδικό. Είμαστε απ τα λίγα έντυπα που ελλαδικού χώρου που στηρίζεται τόσο πολύ στη συνδρομή των αναγνωστών του κι αυτό βέβαια εκτός από ... πρόβλημά μας είναι τιμή και περηφάνειά μας.

Τελειώνοντας να επισημάνουμε τρία πράγματα:
Όσοι φίλοι μας καταθέτουν σε τράπεζες την συνδρομή τους μην ξεχνάνε να μας ενημερώνουν τηλεφωνικά. Από 15/1/2004 ο νέος δικτυακός τόπος (Site) του περιοδικού στο διαδίκτυο (Internet) εμφανίζεται στο www.mani-ekdoseis.gr και για την ηλεκτρονική αλληλογραφία το νέο e-mail που λειτουργεί ήδη είναι mail@mani-ekdoseis.gr

Ολόψυχες είναι οι ευχές μας για υγεία και δημιουργικότητα στο 2004 στον καθένα και στην καθεμιά ξεχωριστά.
Χρόνια πολλά κι εμείς εδώ είμαστε για να καταγράφουμε τις επιτυχίες σας!