Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 13
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 13
Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2002
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα
Να που αισίως φτάσαμε στο 13ο τεύχος με το οποίο ολοκληρώνεται ο δεύτερος χρόνος έκδοσης του περιοδικού μας. Δεκατρία τεύχη ή πάνω από οκτακόσιες (800) πυκνογραμμένες σελίδες συνολικά, πρωτότυπου εν πολλοίς υλικού για τη Μάνη, δεν είναι μικρό επίτευγμα. Είναι μία προσφορά, στη Μάνη που αξίζει σίγουρα μεγαλύτερα έργα, περισσότερες θυσίες. Με σοβαρότητα και συνέπεια, παρά τα υπαρκτά προβλήματα, προχωρήσαμε και προχωράμε, παραδίδοντας στην κοινή κρίση κάτι αξιοσέβαστο (αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που εισπράττουμε και από μη Μανιάτες, δηλαδή αντικειμενικούς κριτές της προσπάθειάς μας).
Ο αγώνας μας έχει αναγνωρισθεί από σημαντικούς φορείς. Το καλοκαίρι τίμησε από κοινού τους εκδότες μας ο Σύλλογος Σκουταριωτών (Κάτω Μάνης), ο Ντ. Μακφαίηλ ονομάσθηκε επίλεκτο μέλος της ΧΑΝ Αθηνών (της παγκόσμιας οργάνωσης «Χριστιανική Αδελφότητα Νέων») ενώ ο Γ. Δημακόγιαννης ορίσθηκε ομιλητής σε σημαντικές εκδηλώσεις για τη Μάνη και επίσης έδωσε πολλές συνεντεύξεις σε ελληνικά και ξένα Μ.Μ.Ε.

Τι να περιμένετε στη συνέχεια; Μέσα στον Νοέμβριο 2003, τον 2ο τόμο του περιοδικού (τεύχη 8-13), σε καλαίσθητη βιβλιοδεσία (παρόμοια του 1ου τόμου). Κι απ' το επόμενο (14ο) τεύχος, το πρώτο του 2004, μια γενική αναδιάταξη της ύλης με νέες σελίδες, νέους συνεργάτες και νέα εμφάνιση, απ' το εξώφυλλο έως την τελευταία σελίδα. Το 2004 είναι ένα έτος ορόσημο γενικά για την Πατρίδα μας: Εκλογές, Ολυμπιακοί αγώνες, κ.λπ. Εμάς μας αρέσουν οι προκλήσεις και τις αντιλαμβανόμαστε ως ευκαιρίες να παλεύουμε, να βελτιωνόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι. Προκλήσεις που πρέπει να κερδίσουμε ως χώρα, αλλά και ως πολίτες ο καθένας στον τομέα του, στο μετερίζι του.

Στη δική μας πορεία ο τελικός κριτής, όπως και ο μέγιστος αρωγός είστε εσείς, ο κάθε ένας συνδρομητής μας. Η συνδρομή σας είναι το όπλο μας, είναι τα βόλια μας για να πολεμούμε. Στον ανελέητο πόλεμο της επιβίωσης αυτής της εκδοτικής «παραφωνίας», σε μια χώρα που δείχνουν ικανά για επιβίωση μόνο τα ποικίλα ΚΛΙΚ, ΝΙΤΡΟ, TRAFFIC, ESPRESSO... Όλοι μαζί θα τους δείξουμε ότι μπορούμε και εμείς να υπάρχουμε, μπορούμε κι εμείς να μεγαλώνουμε.
Με αυτό το (μανιάτικο) πείσμα, με αυτές τις σκέψεις, συνεχίζουμε την πορεία μας επαναλαμβάνοντας εκείνο που είχαμε εκφράσει ξεκινώντας: «Το περιοδικό ΜΑΝΗ χθες, σήμερα, αύριο δεν θέλουμε να είναι ένα σύνολο από σελίδες, αλλά ένας δρόμος επιστροφής στη Μάνη και στις διαχρονικές της αξίες».
Να ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίζουμε σε κάθε τεύχος!