Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 10
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 10
Ιανουάριος - Μάρτιος 2002
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα
Πριν τις Αγιες ημέρες του Πάσχα, της Ορθόδοξης κι Ελληνικής Λαμπρής, γεννήθηκε το τεύχος αυτό κι έτσι αποκαθιστούμε πλήρως την παλιά (καλή) συνήθεια να κυκλοφορούμε λίγο πριν το δίμηνο το οποίο αναγράφεται στο εξώφυλλο. Έτσι θα συνεχίσουμε, θεωρώντας τη χρονική συνέπεια έκδοσης ως πρωταρχικό μας μέλημα.

Το περιοδικό μας όμως ήδη υλοποίησε και την πρώτη αναγγελθείσα (στο προηγούμενο τεύχος) δράση του: Ανέλαβε και έφερε εις αίσιον πέρας την οργάνωση του κοινού περιπτέρου των Δήμων Γυθείου και Ανατολικής Μάνης (της Μάνης που «βλέπει» στο Λακωνικό κόλπο ή της τέως Επαρχίας Γυθείου) στη μεγάλη Έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα» που έγινε πρόσφατα στον ΟΛΠ Πειραιά. Οι απόψεις και οι κρίσεις που ακούσαμε απ όλες τις κατευθύνσεις ήταν θετικές και ενθαρρυντικές (δείτε στις σελ. 52 - 54) Ακόμη το περιοδικό μας σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία «Ατραπός» χτένισε για πρώτη φορά όλη τη Μάνη, με χρήση ειδικών συσκευών, με σκοπό την ορθή χαρτογράφηση της περιοχής μας. Έτσι σύντομα θα έχουμε όλοι στα χέρια μας σειρά έγκυρων χαρτών για ποικίλες χρήσεις.
Συνεχίζουμε επίσης την επεξεργασία των στοιχείων του υπό έκδοση «Επαγγελματικού Οδηγού Μάνης και Μανιατών» και η ανταπόκριση είναι μεγάλη. Στόχος να δημιουργήσουμε ένα βιβλίο - εργαλείο για όλους, όσο το δυνατόν πληρέστερο, για την αλληλοϋποστήριξη των Μανιατών που είναι για μας μονόδρομος.
Προχωρούμε και τα δύο μεγάλα συνέδρια, το Πανελλήνιο Συνέδριο στον Πειραιά μέσα στο 2003 και το Παγκόσμιο Συνέδριο στη Μάνη του χρόνου το καλοκαίρι, για τα οποία όμως θα επανέλθουμε.

Όλα αυτά προϋποθέτουν την «υγιή κυκλοφορία» και απρόσκοπτη έκδοση του περιοδικού. Έχουμε πράγματι κάποιες καθυστερήσεις στην ανανέωση των συνδρομών για το 2003, παράλληλα δυστυχώς με σημαντική αύξηση των ταχυδρομικών τελών. Κατανοείτε ότι πρέπει εμείς να ... γκρινιάζουμε και εσείς να ανταποκρίνεστε στο κάλεσμά μας αυτό, για να γίνουν όσα όλοι προσδοκούμε.