Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Περιοδικό ΜΑΝΗ
Γενικά
Εκδότες
Επικοινωνία
Τεύχος 9
Εκδοτικό σημείωμα
Περιεχόμενα τεύχους
Προσφερόμενο άρθρο
Μεγέθυνση
Τεύχος 9
Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2001
Αρχείο τευχών
 
Συνδρομή περιοδικού
Νέα ή ανανέωση
Τρόποι πληρωμής
 
Εκδοτικό σημείωμα
Ένα ένθετο - έκπληξη θα βρείτε στο τεύχος αυτό! Εξερχόμενοι από ένα βαρύ χειμώνα και με αφορμή τις μέρες της Αποκριάς προσπαθήσαμε να διασώσουμε ένα "απαγορευμένο" και παρεξηγημένο μέρος της μανιάτικης λαογραφίας και παράδοσης. Φανταζόμαστε πως όλοι επιθυμούμε "να ξεδώσουμε και να ξεφύγουμε", να γελάσουμε λιγάκι σ' αυτόν τον δύσκολο καιρό. Και βέβαια το πεδίο έρευνας και καταγραφής είναι ανεξάντλητο.

Το περιοδικό μας όμως μπαίνει μπροστά και σε άλλες ενέργειες - δράσεις για τη Μάνη χθες, σήμερα, αύριο.
1. Οργανώνουμε το κοινό περίπτερο των Δήμων Γυθείου και Ανατολικής Μάνης (της Μάνης που "βλέπει" στο Λακωνικό κόλπο), στη γνωστή Έκθεση "Τουριστικό Πανόραμα 2003" που γίνεται στον Ο.Λ.Π. Πειραιά 28-31 Μαρτίου. Με την ευχή κι ελπίδα, του χρόνου να είναι ΟΛΗ η Μάνη μαζί σ' ένα περίπτερο.
2. Ξεκινήσαμε την έκδοση - χρήσιμο εργαλείο για όλους, τον "Επαγγελματικό Οδηγό Μάνης και Μανιατών" και περιμένουμε τη συμμετοχή όλων. Οι Μανιάτες να κάνουμε τις δουλειές μας με Μανιάτες. Η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη είναι καθήκον μας, αυτό επιδιώκει ο Οδηγός που θα φτάσει σε κάθε μανιάτικο σπίτι όπου γης.
3. Προαναγγέλλουμε δύο μεγάλα συνέδρια, πιστεύοντας στη συνεργασία της τοπικής μας εκκλησίας, των Δήμων, συλλογικών ή άλλων φορέων, επιστημόνων-προσωπικοτήτων κ.λπ.
α) Πανελλήνιο Συνέδριο στον Πειραιά, στο τέλος του 2003 με θέμα που θα ανακοινωθεί στο επόμενο τεύχος.
β) Παγκόσμιο Συνέδριο στη Μάνη, στο περιθώριο της Ολυμπιάδας 2004, με κυρίαρχο θέμα: "Των Μανιατών οι Κοινότητες σε όλο τον κόσμο" (Ιστορία, ζωή, δραστηριότητες, πολιτισμός, επιτεύγματα, αιτήματα,...).
Με την επιδίωξη να γίνει το μεγάλο συναπάντημα των Μανιατών όλης της γης.
Σχέδια και δράσεις φιλόδοξες, ουσιαστικές και πολύμοχθες και για την υλοποίησή τους σας θέλουμε κοντά μας…