Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Βιβλιοπωλείο
Σχετικά
Επικοινωνία
Γενικές κατηγορίες
Βιβλία για τη Μάνη
Εξαντλημένα βιβλία για τη Μάνη
Ξενόγλωσσα βιβλία για τη Μάνη
Κατηγορίες Τίτλων
Αρχαιολογία
Διάφορα
Έρευνα
Θέατρο
Ιστορία
Λαογραφία
Λεύκωμα
Λογοτεχνία
Μαγειρική
Μελέτη
Μυθιστόρημα
Ποίηση
Ταξίδια - Οδοιπορικά
Cd
Κασσέτες
Σημαίες
Ταινίες Dvd
Αλφαβητική Λίστα
Τίτλων
Συγγραφέων
Αναζήτηση
Τίτλος
Συγγραφέας
 
Ταξίδια - Οδοιπορικά
 

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΜΑΝΗΣ
(Δύο βιβλία & ειδικός χάρτης 1:25.000)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και συναίσθηση ευθύνης παραδίδουμε στην κοινή κρίση το έργο του Αντώνη Καλογήρου που αφορά τον τόπο μας. «Τα μονοπάτια της Μέσα Μάνης» έρχεται για τον γνωστό πεζοπόρο, φυσιολάτρη, συγγραφέα - σαν φυσική συνέχεια της σειράς «Περπατώντας στην Ελλάδα» που μέχρι τώρα έχει κάνει στάσεις σε Πάρνηθα, Υμηττό, Μετέωρα, Ζαγοροχώρια ... Εγχειρίδια όλα καταξιωμένα, με καλές κυκλοφορίες, χρηστικά σε όσους περπατάνε σε παλιούς δρόμους, καλντερίμια και μονοπάτια ... Και όχι μόνον. Βιβλία όπως «Τα μονοπάτια της Μέσα Μάνης» όμως δεν αφορούν μόνον τους φυσιολάτρες πεζοπόρους αλλά και όσους αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους θέασης και αίσθησης τόπων και μνημείων. Βλέπει κανείς τελείως άλλες εικόνες, και αποκομίζει ζωηρές εντυπώσεις, μακριά από τους δημόσιους δρόμους των αυτοκινήτων. Τολμούμε να πούμε ότι προσεγγίζει την ψυχή του τόπου. Αφουγκράζεται το σφυγμό του, την κληρονομιά του, τα μνημεία - τους πύργους, τις παλαιές εκκλησίες, τα σπίτια, ... , τη χλωρίδα και την πανίδα, ... , την ίδια την ζωή που στη Μέσα Μάνη — σ' αυτό το αυθεντικό κομμάτι της Μάνης και της Ελλάδας μας - που αποτελεί μια μοναδική κι ανεπανάληπτη ιδιαιτερότητα.
Το έργο τούτο αποτελεί μια μεγάλη προσφορά σ' έναν τόπο που το ζητούμενο, στην εποχή μας, είναι να αυξήσει το εισόδημα των λίγων περήφανων κατοίκων του, κυρίως επαγγελματιών στο χώρο του τουρισμού.
Και μονόδρομος η διεύρυνση της μικρής τουριστικής περιόδου, με επισκέπτες ποιοτικούς, όχι μαζικό τουρισμό, αλλά ήπιο τουρισμό που ο σεβασμός στο περιβάλλον και τις αξίες του τόπου θα είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία του.
Στόχος να φέρουμε περισσότερους και καλύτερους ανθρώπους στον τόπο μας, το «γιατί» αρκεί μάλλον ένα απλό φυλλομέτρημα του βιβλίου για να απαντηθεί. Περισσότερους επισκέπτες κι όλες τις εποχές του χρόνου, γιατί όλο το χρόνο η Μάνη είναι όμορφη και ξεχωριστή. Στόχος επίσης είναι να καλύψουμε με νέες εκδόσεις - για τα μονοπάτια και τις άλλες μορφές τουρισμού - όλη τη Μάνη, την ανυπότακτη χερσόνησο του Ταϋγέτου και του Ταινάρου.
Κλείνοντας, επιγραμματικά να αναφέρουμε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε για να καταλήξουμε στις 32 προτεινόμενες διαδρομές του βιβλίου, που είναι όλες βατές στον μέσο πεζοπόρο και με σχετικά ευκολοδιάβατα εμπόδια. Δεν συμπεριλάβαμε κι άλλες πολλές διαδρομές παρ' ότι τις καταγράψαμε γιατί κυρίως η βλάστηση και η εγκατάλειψη τις έχουν καταστήσει απροσπέλαστες.
Γ. Π. Δημακόγιαννης · Ντ. - Γ. Μακφαίηλ


Τιμή: 19,00€


Άλλα βιβλία από την κατηγορία: Ταξίδια - Οδοιπορικά
Σελ. 1 από 8

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΙΡΟ
Κατά τις δεκαετίες του 1950 και 1960

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΜΠΙΛΗΡΗΣ

ΜΑΝΗ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΕΑΣ

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΜΑΝΗΣ
(Δύο βιβλία & ειδικός χάρτης 1:25.000)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ
Αλεπότρυπα - Νεολιθικό Μουσείο Διρού

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΜΑΝΗ
Γύθειο - Βαρδούνια

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΣΑΝΑΚΟΣ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΑΝΗ ΜΕ 300 ΕΙΚΟΝΕΣ
Μαλακό εξώφυλλο - Διαθέσιμο σε 5 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΣΑΝΑΚΟΣ

 
< προηγούμενη    1 2 3 4 5 6 7 8    επόμενη >