Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Βιβλιοπωλείο
Σχετικά
Επικοινωνία
Γενικές κατηγορίες
Βιβλία για τη Μάνη
Εξαντλημένα βιβλία για τη Μάνη
Ξενόγλωσσα βιβλία για τη Μάνη
Κατηγορίες Τίτλων
Αρχαιολογία
Διάφορα
Έρευνα
Θέατρο
Ιστορία
Λαογραφία
Λεύκωμα
Λογοτεχνία
Μαγειρική
Μελέτη
Μυθιστόρημα
Ποίηση
Ταξίδια - Οδοιπορικά
Cd
Κασσέτες
Σημαίες
Ταινίες Dvd
Αλφαβητική Λίστα
Τίτλων
Συγγραφέων
Αναζήτηση
Τίτλος
Συγγραφέας
 
Θέατρο
 

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
Β ΕΚΔΟΣΗ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΟΣ

«Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ»
Ιστορικό Θεατρικό Έργο
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Α' Εκδόσεως 1963

Αγαπητοί μου αναγνώστες, δεν απαιτώ από σας να με παραδεχτείτε σαν κάνα δυνατό θεατρικό συγγραφέα που επιχειρεί ν' αναζωπυρώσει τη χωλομένη θεατρική παραγωγή του τόπου μας. Μα θα ήθελα να 'χτιμήσητε κάπως την εργασία μου αντί σαν μια καλοπροαίρετη προσπάθεια που φιλοδοξεί, αν όχι τίποτ' άλλο, να κάμει εν' απλό πνευματικό μνημόσυνο σε «Κείνον» που θεόσταλτος πρόσφερε επί 49 χρόνια στον αγώνα, αγόγγιστα τα πάντα για τη λευτεριά μας. Σε τούτες δω τις θεατρικές γραμμές, μακριά από κάθε σκοπιμότητα κι' επιρροή, σύνθεσα ότι νόμισα χρήσιμο για το Νεοέλληνα πολίτη που θέλει να μάθει τι σκοτεινές επιβουλές και ραδιουργίες σοφίζονται, ξένοι και δικοί που βλέπουν μ' εχθρότητα τη δόξα της πολύπαθης Πατρίδας.
Είταν πιστεύω μεγάλη παράλειψη που δεν έχομε δει ζωντανεμένο από σκηνής τον πρωταγωνιστή των μαχών του ιερού αγώνα του Εικοσιένα. Τούτον τον κλήρο που η Θεία Πρόνοια φύλαξε, για μένα, προσπάθησα να τον μετουσιώσω μ' όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Ευελπιστώ πώς θα τύχω θερμής εκ μέρους σας υποδοχής.

Β' Έκδοση 2008
Το έργο είναι βασισμένο στα επίσημα «Πρακτικά της Δίκης», και παρ' ότι το έγραψα πριν 50 χρόνια (1958) σε ηλικία 26 ετών, στην Β' έκδοσή του, προσθαφαίρεσα ελάχιστες μόνο λέξεις και δύο τρεις φράσεις. Που σημαίνει πως παρά την εμπειρία των, 50 χρόνων, δεν προέκυψε τίποτα το καινούργιο ή το εξωπραγματικό, στην όλη πλοκή και υπόθεση, παρά το ανέβασμά του κατ' επανάληψη επί σκηνής: Όλο το Καλοκαίρι του 1966 στην Καλλιθέα, την Ανοιξη 1967 στην Αθήνα και στο Ναύπλιο και το 1992 στη Μελβούρνη Αυστραλίας, στη Λακωνία και στον Πειραιά.

Α. Ξ.
Σελίδες: 100 Τιμή: 10,00€


Άλλα βιβλία από την κατηγορία: Θέατρο
Σελ. 1 από 1

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
Β ΕΚΔΟΣΗ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΟΣ

 
< προηγούμενη    1    επόμενη >