Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Βιβλιοπωλείο
Σχετικά
Επικοινωνία
Γενικές κατηγορίες
Βιβλία για τη Μάνη
Εξαντλημένα βιβλία για τη Μάνη
Ξενόγλωσσα βιβλία για τη Μάνη
Κατηγορίες Τίτλων
Αρχαιολογία
Διάφορα
Έρευνα
Θέατρο
Ιστορία
Λαογραφία
Λεύκωμα
Λογοτεχνία
Μαγειρική
Μελέτη
Μυθιστόρημα
Ποίηση
Ταξίδια - Οδοιπορικά
Cd
Κασσέτες
Σημαίες
Ταινίες Dvd
Αλφαβητική Λίστα
Τίτλων
Συγγραφέων
Αναζήτηση
Τίτλος
Συγγραφέας
 
Λαογραφία
 

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥΗ έκδοση του παρόντος βιβλίου συνδέεται με το Γάμο δύο ανθρώπων που πιστεύουν στον ανυπέρβλητο θεσμό της Οικογένειας και επέλεξαν την Μάνη, λόγω καταγωγής αλλά και ελεύθερης επιλογής, για να ξετυλίξουν εδώ την ούτως ή άλλως συναρπαστική περιπέτεια της κοινής τους ζωής. Με αφορμή το γεγονός, και επειδή ο δικός τους γάμος όπως και οι λίγοι γάμοι που λαμβάνουν χώρα στην Ταινάρια χερσόνησο πολύ απέχουν πια από τον παραδοσιακό μανιάτικο γάμο όπως γινόταν πριν 30, 50, 100 ή και 200 χρόνια στα χωριά μας, συνέλεξαν τα κείμενα που ακολουθούν και αφορούν ήθη, έθιμα και άλλα στοιχεία του τοπικού γάμου και των περί αυτού - πριν, κατά και μετά - δρωμένων. Κείμενα περιηγητών, λαογράφων, συγγραφέων ή άλλων λογίων που όλα μαζί μάς δίνουν τις χαρακτηριστικές εικόνες άλλων εποχών, ένα όμορφο μπουκέτο
πληροφοριών για την πολυποίκιλη κληρονομιά της Μάνης. Διαφοροποιήσεις πολλές και ξεχωριστά στοιχεία κατά χωριό και έτος, καθιστούν τον μανιάτικο γάμο αντικείμενο εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Κοντά σ αυτά: τραγούδια του γάμου, σάτιρες και αστείες διηγήσεις, προικοσύμφωνα στην Έξω και Κάτω Μάνη, ακόμη και τοπικά γαμήλια εδέσματα!
...Κι ας βρεθούν κάποιοι πιο τολμηροίγια να ζωντανέψουν και στις μέρες μας «την χαρά» της παλιάς Μάνης, τον παραδοσιακό μανιάτικο γάμο.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Συγγραφείς, Μανιάτες και μη, που ανθολογούνται στην παρούσα συλλογή - πρόθυμα και ευγενικά παραχωρούντες τις σχετικές μελέτες και τα κείμενα τους. Ευχαριστούμε επίσης τους\τις Συμπατριώτες\-τισσες που μάς έδωσαν για χρήση το ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό.
Ξεχωριστά τέλος Ευχαριστούμε τον καλό μας φίλο μανιατόγαμπρο Ντόναλντ - Γεώργιο Μακφαίηλ για την πολύτιμη βοήθεια του στην επιμέλεια των κειμένων.

Μάνη, Σάββατο 1η Μαΐου 2004
Γεώργιος Π. Δημακόγιαννης
Ευαγγελία Α. ΚαλογερόγιαννηΤιμή: 5,00€


Άλλα βιβλία από την κατηγορία: Λαογραφία
Σελ. 1 από 11

ΧΙΑΚΑ
Από το ημερολόγιο ενός δασκάλου κατά την δεκαετία του 1950

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΜΠΙΛΗΡΗΣ

Η ΚΕΛΕΦΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΛΕΤΖΑΚΟΣ

ΘΡΥΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ & ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΕΑΣ

ΜΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΟΜΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΕΚΚΑΚΟΣ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΑΝΗΣ (ΜΕ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΞΑΡΧΟΥΛΕΑ - ΓΕΩΡΓΙΛΕΑ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΥΘΟΙ & ΘΡΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΕΑΣ

 
< προηγούμενη    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    επόμενη >