Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Βιβλιοπωλείο
Σχετικά
Επικοινωνία
Γενικές κατηγορίες
Βιβλία για τη Μάνη
Εξαντλημένα βιβλία για τη Μάνη
Ξενόγλωσσα βιβλία για τη Μάνη
Κατηγορίες Τίτλων
Αρχαιολογία
Διάφορα
Έρευνα
Θέατρο
Ιστορία
Λαογραφία
Λεύκωμα
Λογοτεχνία
Μαγειρική
Μελέτη
Μυθιστόρημα
Ποίηση
Ταξίδια - Οδοιπορικά
Cd
Κασσέτες
Σημαίες
Ταινίες Dvd
Αλφαβητική Λίστα
Τίτλων
Συγγραφέων
Αναζήτηση
Τίτλος
Συγγραφέας
 
Ιστορία
 

ΧΩΡΑ ΜΑΙΝΗΣ
Ασωμάτων τόπος

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΟΥΡΗΣ

Ένα ηρωικό αφήγημα με ανοιχτή εμπλοκή της Ιστορίας του 10ου αιώνα, μιας εποχής καθοριστικής για τους τρεις τόπους που κυριαρχούν στο βιβλίο. Τη βασιλεύουσα στην πολεμική ακμή της, τον Άθωνα στην απαρχή του κοινοβιακού μοναχισμού, τη Μαίνη χειμαζόμενη στην αναμονή ν' ανθίσει το σκοτάδι της λήθης της.
Τρεις άνθρωποι και τρεις κόσμοι συναντιόνται στη τέλειωση του Πάνω κόσμου, στο σύνορο με τη Κάτω Γής στο Παλαιόκαστρο της Μαίνης. Οι δύο έρχονται να αλλάξουν τον τρίτο. Θα νικηθεί όμως η βαθιά σοφία του Ακροσπαρτιάτη Μαυροειδή από την πολεμική αξιοσύνη του στρατιώτη Νικηφόρου Κουρκούα και την πίστη του μοναχού Σιλουανού;
Τρεις πολεμιστές με δικά τους όπλα και δικούς τους εχθρούς και δαίμονες, θα πάρουν ο ένας απ' τον άλλον αυτό. που ήθελαν να αλλάξουν ο ένας στον άλλον. Κι οι τρεις θα αναμετρηθούν με ότι πιστεύουν και θα νικηθούν, αλλάζοντας το δρόμο τους. Ο τρίτος μόνο, σαν Ανταίος θα συνεχίσει δεμένος με τον τόπο, παίρνοντας απ' τους άλλους δύο το φως για να δει απ' το παραθύρι της μνήμης, την περασμένη δόξα της φύτρας του και να περάσει από τον απόηχο του χτες στη χαραυγή του αναγεννημένου αύριο.
Το σπαθί και ο σταυρός θ' αλλάξουν χέρια και μαζί με τη γνώση θα καταλήξουν στον νέο διαδέκτορα, που ξέρει να τιμά όσους θυσιάζονται γι' αυτά που πιστεύουν και αξίζουν.
Ο Ασώματος: της Κακιάς θάλασσα του Ταινάρου, σύμβολο για τις ρίζες της παράδοσης, θα αδερφωθεί με τον Ασώματο του Κακού βουνού, σύμβολο για τα φτερά της ελευθερίας.
Σελίδες: 336
Έκδοση: ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ
Τιμή: 15,00€


Άλλα βιβλία από την κατηγορία: Ιστορία
Σελ. 1 από 10

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ"
Η Παναγία του Ταϋγέτου

ΝΕΛΛΗ ΛΑΓΑΚΟΥ

ΧΩΡΑ ΜΑΙΝΗΣ
Ασωμάτων τόπος

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΟΥΡΗΣ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΟΥΔΗΣ

 
< προηγούμενη    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10    επόμενη >