Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Βιβλιοπωλείο
Σχετικά
Επικοινωνία
Γενικές κατηγορίες
Βιβλία για τη Μάνη
Εξαντλημένα βιβλία για τη Μάνη
Ξενόγλωσσα βιβλία για τη Μάνη
Κατηγορίες Τίτλων
Αρχαιολογία
Διάφορα
Έρευνα
Θέατρο
Ιστορία
Λαογραφία
Λεύκωμα
Λογοτεχνία
Μαγειρική
Μελέτη
Μυθιστόρημα
Ποίηση
Ταξίδια - Οδοιπορικά
Cd
Κασσέτες
Σημαίες
Ταινίες Dvd
Αλφαβητική Λίστα
Τίτλων
Συγγραφέων
Αναζήτηση
Τίτλος
Συγγραφέας
 
Ιστορία
 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ

Το πόνημα αυτό γράφτηκε για να προβληματίσει και να χρησιμεύσει σε ανθρώπους, που ενδιαφέρονται και αγαπάνε αυτόν τον Τόπο. Σέβονται και τιμούν τις ιερές παρακαταθήκες της ελευθερίας και δημοκρατίας, όπως τις κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας. Είναι πιστοί θεματοφύλακες της ακεραιότητας της αμύνης, ασφάλειας και προκοπής αυτού του Λαού, και της ιερής Γης των Ελλήνων, της καθαγιασμένης με τις επί χιλιάδες χρόνια, αμέτρητες θυσίες των Ελλήνων, για την προάσπιση της ελευθερίας, τα ιερά και όσια της φυλής, τα ιδεώδη της δημοκρατίας, τις εστίες και τους ιερούς τάφους με τα άγια κόκκαλα των προγόνων μας. Αγαπάνε αυτή τη γη και το λαό της, που ανέπτυξε πολιτισμούς αιώνιους, με αξίες πανανθρώπινες και αξεπέραστες για όλους τους ανθρώπους, όπου γης. Εδημιούργησε τους Ελληνικούς Πολιτισμούς και κατά θείαν οικονομίαν αυτός ο ίδιος λαός των Ελλήνων, ανέπτυξε και ανέταξετον Ελληνορθόδοξο Χριστιανικό πολιτισμό, με τον οποίο εγαλουχήθη και μεγαλούργησε η Ελληνική Βυζαντινή Αυτοκρατορία, που έζησε επί 1100 χρόνια, φράζοντας το δρόμο προς τη Δύση του βαρβαρικού δεσποτισμού. Όταν η Βασιλεύουσα εγκαταλειμμένη από τη Δύση, έπεσε από τα πλήγματα των βαρβάρων, μετά αγώνες και θυσίες αιώνων, από τις ρίζες της φύτρωσε και φούντωσε, από τον αιώνιο προγονικό Λαό, ένα νέο Ελληνικό κράτος.
Αυτή η νέα Ελληνική οντότητα γεννήθηκε μετά από αιματηρούς αγώνες οκτώ(8) χρόνων και τη θυσία υπέρ του ενός εκατομμυρίου ψυχών, Ελλήνων ζηλωτών της ελευθερίας. Η αιώνια Ελλάδα των Ελλήνων, έχει γεννηθεί, έχει μεγαλυνθεί και έχει πέσει ανά τους αιώνες. Ξανασηκώθηκε όμως. Ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες της, στον ίδιο χώρο της Νοτιότερης Χερσονήσου της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, την ονομαζόμενη Ελληνική Χερσόνησο. Η γη αυτή των Ελλήνων, είναι ένα μεγάλο σταυροδρόμι και πέρασμα λαών, από Βορρά σε Νότο και από Ανατολή σε Δύση. Έγιναν πολλές εισβολές αλλοφύλων και πέρασαν πολλοί εισβολείς από τον Ελληνικό Χώρο. Άλλοι εκδιώχθηκαν και έφυγαν. Άλλοι νικήθηκαν, υποτάχθηκαν στην φυλή των Ελλήνων και αφομοιώθηκαν. Από τον ευρύτερο Ελληνικό Χώρο, την Ελληνική Χερσόνησο, πέρασαν βόρειοι βάρβαροι, Ρωμαίοι, Βάνδαλοι, Γαλάτες, Σλάβοι, Βούλγαροι, Τούρκοι, Άραβες, Ιταλοί, Γερμανοί. Οι περισσότεροι από αυτούς τους λαούς πέρασαν και έφυγαν μετά μικρό ή μεγάλο χρόνο. Κάποιοι εγκαταστάθηκαν ως υποτελείς των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, πριν από αιώνες και παραμένουν μέχρι σήμερα, όπως οι Σλάβοι και οι Βούλγαροι. Οι Ρωμαίοι και οι Τούρκοι έμειναν με τη δύναμη των όπλων τους στη γη των Ελλήνων επί 850 χρόνια. Οι Τούρκοι μετά 380 χρόνια έφυγαν από ένα μικρό τμήμα της, αφού νικήθηκαν από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το νέο μικρό ελεύθερο Ελληνικό κράτος, αγωνιζόμενο επί έναν αιώνα, κατόρθωσε να απελευθερώσει και να θερμάνει στους κόλπους της μητέρας Ελλάδος, πολλά εκατομμύρια σκλαβωμένων Ελλήνων. Σήμερα στο Ελληνικό κράτος το 98% των ανθρώπων που ζουν είναι Έλληνες, όμοιοι και ίδιοι με τους Έλληνες που πρωτοεμφανίστηκαν πριν από πέντε (5) χιλιάδες χρόνια στον Ελληνικό Χώρο. Έχουν τις ίδιες αρετές και τις ίδιες κακίες των προγόνων τους. Κάποιες θεωρίες του 19ου αιώνα ήθελαν τους σημερινούς Έλληνες επιμιξίες από Σλάβους, Βουλγάρους και Αλβανούς. Οι θεωρίες αυτές έχουν καταπέσει και έχουν καταδικασθεί επιστημονικά. Ο εμπνευστής τους Γερμανός Φαλμεράϊερ και οι ατεκμηρίωτες θεωρίες του, έχουν χαρακτηριστεί από συγχρόνους του και των νεότερων αιώνων επιστήμονες, ως ατεκμηρίωτα ιστορικά εξαμβλώματα και αναπόδεικτα αποκυήματα επιστημονικής νοσηρότητας.
Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε επιδράσεις από εισβολείς αλλοφύλους στον Ελληνικό χώρο. Οι επιδράσεις αυτές αρχίζουν από το 146 π.Χ. μετά την νίκη των Ρωμαίων κατά την κοινή προσπάθεια των συνασπισμένων Νοτίων Ελλήνων να αποτινάξουν τον Ρωμαϊκό ζυγό, και την ήττα τους. Την καταστροφή της Κορίνθου και την οριστική κατάκτηση της Ελλάδος από τους Ρωμαίους και τη μετατροπή της σε Ρωμαϊκή επαρχία. Η ρωμαιοκρατία διατηρήθηκε μέχρι περίπου το 525 μ.Χ. επί Ιουστινιανού, όπου ο Ελληνισμός έχει βαθύτατα διεισδύσει και προοδευτικά ελληνοποιεί την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μετατρέποντάς την σε Ελληνοχριστιανική Αυτοκρατορία του Βυζαντίου. Κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής κυριαρχίας των περίπου 670 χρόνων, η Ελληνική φυλή έχει υποστεί επιδράσεις και κακές και καλές. Κατόρθωσε όμως μέσα στους επτά αυτούς αιώνες να διατηρήσει αλώβητη την αρχαία Ελληνικότητά της, διατηρώντας το μεγαλείο του πολιτισμού της, την μοναδική στο κόσμο γλώσσα της και ασπαζομένη την νέα θρησκεία την Χριστιανική, καταξιώνεται να γραφούν τα Ιερά Ευαγγέλια στην Ελληνική και να διακηρυχθεί το μεγαλείο του Θεανθρώπου στην ανθρωπότητα.
Κοιτάζοντας πίσω στο παρελθόν 5.000 περίπου χρόνια (έλευση Ελλήνων - Κρητομυκηναϊκός πολιτισμός) μπορούμε να διατυπώσουμε τη θέση, με αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα, ότι και τα ερχόμενα πέντε(5) χιλιάδες χρόνια θα είναι για τον Ελληνισμό δύσκολα, αλλά ευκολότερα απ'ότι τα προηγούμενα πέντε(5) χιλιάδες. Παρά τις νέες απειλές, την άμβλυνση των εθνικών διακριτικών στοιχείων, την αφομοίωση των λαών και την παγκοσμιοποίηση, οι Έλληνες πάντοτε θα βρίσκουν ένα δρόμο να ξαναγυρίζουν στην Ιθάκη τους, τη γη των Ελλήνων, τη μοναδική Ελλάδα.
Ο Παρθενώνας, οι Ελληνικοί Πολιτισμοί και οι καυχησιολογίες μας, καθισμένων αναπαυτικά στις δάφνες των προγόνων μας, δεν είναι τα πραγματικά στοιχεία που μας σώζουν από ένα πιθανό μελλοντικό αφανισμό μας. Χρειάζεται δύναμη και δράση. Χρειάζεται αυτογνωσία της φυλής των Ελλήνων. Ποίοι πραγματικά είμαστε. Γιατί επί χίλια και πλέον χρόνια υπήρξαμε δούλοι; 670 χρόνια υπήρξαμε υποτελείς των Ρωμαίων και 380 χρόνια σκλάβοι ενός των πλέον απολίτιστων βαρβάρων της Ασίας. Επί 1050 χρόνια, δεν είχαμε καμμιά Ελληνική κρατική υπόσταση. Δεν είχαμε κράτος, είμαστε μια επαρχία σε αυτοκρατορίες. Είχαμε όμως σώσει την Ελληνικότητά μας. Γνωρίζαμε ότι είμαστε απόγονοι μιας μεγάλης φυλής. Αυτή η πατριδογνωσία μας έσωσε από τον αφανισμό. Σήμερα οι Έλληνες μέσα από τις ιστορικές μνήμες μας πρέπει να αναγνωρίσουμε τα σφάλματα και τις αδυναμίες της φυλής μας. Οφείλουμε να ανακαλύψουμε στα κύτταρά μας, τις γενεσιουργές ισχυρότατες δυνάμεις, που δημιούργησαν τον Κρητομυκηναϊκό Πολιτισμό. Τον Ελληνικό Κλασσικό Πολιτισμό. Τον Ελληνορθόδοξο Βυζαντινό Πολιτισμό. Τις δυνάμεις της δημιουργίας τεσσάρων νέων Ελληνικών κρατών, μετά το 1204 το έτος καταλύσεως της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τους Λατίνους και Φράγκους.
Μόνο με τη γνώση του πραγματικού εαυτού μας θα δυνηθούμε να επιβιώσουμε και τα ερχόμενα νέα πέντε χιλιάδες χρόνια, ως Έλληνες, κύριοι στον Ελληνικό Χώρο μας και πρωτοστάτες σε πανανθρώπινες αξίες. Στο πόνημα αυτό, αναφέρονται ΜΟΝΟ, ό,τι σπουδαία και μεγάλα, καλά και κακά, πραγματοποίησε η φυλή μας, τους προηγούμενους αιώνες και είναι μια προσφορά στην αυτογνωσία μας. Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στους εμφυλίους πολέμους μας που μας οδήγησαν στις υποδουλώσεις σε βαρβάρους.Τιμή: 18,00€


Άλλα βιβλία από την κατηγορία: Ιστορία
Σελ. 1 από 10

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ"
Η Παναγία του Ταϋγέτου

ΝΕΛΛΗ ΛΑΓΑΚΟΥ

ΧΩΡΑ ΜΑΙΝΗΣ
Ασωμάτων τόπος

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΟΥΡΗΣ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΟΥΔΗΣ

 
< προηγούμενη    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10    επόμενη >